Julia Schaap
Julia Schaap Bizarre Bekentenis 27 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Sylvana (22): ‘Mijn schoonouders benadrukken hun welvaart vaak en daarom voel ik me er niet thuis’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Sylvana* (22), die een hekel heeft aan haar schoonouders door hun houding.

Hi Sylvana, kan jij iets vertellen over jouw band met je schoonouders?

“Een klein jaar heb ik een relatie met Bas*. Hij komt uit een welgesteld gezin, waar hij zelf heel nuchter over is. Hij is opgegroeid in een gigantische huis en geld speelde er geen rol. Bij mij thuis was dat anders, ik moest al op een jonge leeftijd werken en op vakantie gaan was nogal uitzonderlijk. Toch ben ik nooit wat tekort gekomen en weet ik goed wat de waarde van geld is.

Toen ik voor het eerst bij Bas thuis kwam, merkte ik meteen dat zijn ouders wilde laten merken hoe goed zij het hebben en hoe makkelijk zij met geld omgaan. Mijn schoonouders benadrukken hun welvaart vaak en daarom voel ik me er niet thuis. Het werd meteen duidelijk dat het nuchtere gedrag van Bas ook een reactie op de houding van zijn ouders is. Ik merk aan alles dat hij het niet eens is met hun arrogantie. Aan het begin stoorde ik mij er niet zo aan, maar nu ik daar vaker over de vloer kom lijkt het wel alsof ze dit expres doen.”

Hoe voel jij je hierover?

“Als je hard hebt gewerkt voor je geld, snap ik heel goed dat je daar leuke dingen van wil doen. Toch stoor ik mij aan de decadente houding van mijn schoonouders, alsof ik minder ben dan zij. Ik weet natuurlijk niet of het hun bedoeling is om mij dit gevoel te geven, maar ik vind het wel rot.

Het lijkt wel alsof ze mij niet goed genoeg vinden voor Bas, omdat ik niet uit een welvarend gezin kom. Ik kom uit een warm en liefdevol gezin, wat voor mij veel belangrijker is dan een gezin die verwacht dat je ook succesvol wordt en de duurste dingen kan kopen.”

Heb jij dit weleens besproken met Bas?

“Ik heb dit nog niet besproken, maar ik merk wel aan Bas dat hij zich af en toe schaamt als zijn ouders weer een opmerking over geld maken. Ik wil zijn familie niet afvallen en ik denk dat ik dit maar moet accepteren. Ouders zijn natuurlijk een gevoelig punt, voor veel mensen. Ik zou het ook niet leuk vinden als Bas iets negatiefs over mijn ouders zegt.

Hopelijk is dit na een tijdje anders als onze relatie wat serieuzer wordt. Bas is gelukkig niet zoals zijn ouders, waardoor ik mij geen zorgen maak over de toekomst. Mocht geld enorm belangrijk zijn geweest voor Bas, had ik nooit een relatie met hem gehad. Het is nogal cliché, maar uiteindelijk draait het om de persoon en niet om de portemonnee.”

 

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Jente (22): ‘Nu mijn beste vriendin een vriend heeft, zie ik haar nooit meer’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.