Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Beauty 14 dec 2018

Wil je een helixpiercing zetten? Dit moet je weten

Als er iets is wat we met zekerheid kunnen zeggen, dan is het dat de tijden van slechts één paar oorbellen voorbij zijn. Er is tegenwoordig zoveel keus op gebied van oorbellen en piercings, dat het overweldigend is. Denk je eraan om een helixpiering te nemen? Dit moet je weten.

Helixpiercings

Je oren versiering is nog nooit zo makkelijk geweest want de keuze is reuze tegenwoordig. Weet je niet zo goed wat er allemaal mogelijk is? Dacht jij ook dat de woorden ‘helix’, ‘tragus’ en ‘daith’ stonden voor personages uit Harry Potter in plaats van piercings? Dan kan jij wel een lesje piercings gebruiken.

Als jij geïnteresseerd bent in een helix, dan gaat het dus om een piercing in het bovenste randje van je oorschelp. Maar let op, er zijn meerdere verschillende soorten helixpiercings. Als je namelijk twee of drie piercings op die plek hebt, dan heet het een dubbele helixpiercing of triple helixpiercing.

Is het pijnlijk?

In hoeverre het zetten van een helixpiercing pijnlijk is, hangt van de persoon af natuurlijk. De een gilt het uit bij bloedprikken en de ander gaat lachend door het trekken van verstandskiezen (hoe dan). Maar, over het algemeen is het zetten van een helixpiercing niet de meest pijnlijke plek om een piercing te zetten. Weet je dat ook weer.

Hoe lang duurt het om te helen?

Dit is waar het verschil tussen oorlel en kraakbeen duidelijk wordt. Waar het helen van een oorbel misschien een maandje duurt, duurt dat met een helixpiercing veel langer. Jammer, maar helaas. Het duurt ongeveer drie tot zes maandjes voordat een helixpiercing helemaal geheeld en ready to shine is.

Maar net als met alles verschilt het per persoon hoe lang het duurt voordat het heel is. Kijk in ieder geval niet raar op als de plek van de piercing pijnlijk, rood en opgezet is. Love the look.

Nou goed, genoeg gepraat over piercings. Hopelijk ben je helemaal om want het is super mooi. Twijfel je nog? Dan bij deze wat leuke foto’s ter inspiratie. Alsjeblieft graag gedaan.

Dit vind je ook leuk om te lezen.
Piercing-inspiratie nodig? 19 celebrities die er óók dol op zijn

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Wil je een helixpiercing zetten? Dit moet je weten
Sluiten