Food 26 dec 2016 Bente De Bruin

Helpt lauw water met citroen echt bij het afvallen? Het antwoord lees je hier

Velen zweren er bij: de dag beginnen met een glas lauw water met citroensap. Maar helpt dit zogenaamde wonderdrankje nou echt bij het afvallen?

We zullen je gelijk uit de droom helpen. Het drankje zelf veroorzaakt namelijk geen gewichtsverlies. Toch kan het je wel helpen gewicht te verliezen, omdat het minder calorieën bevat dan het drankje dat je anders zou drinken. Als dat zo is, kan het inderdaad zo zijn dat je wat afvalt. In plaats van een kop koffie met suiker of vruchtensapje in de ochtend is citroenwater namelijk een veel betere optie.

Wel draagt het drankje positief bij aan je metabolisme. Dit komt niet door de citroen, maar door het water. Gehydrateerd blijven is onderdeel van een gezond dieet, omdat het je metabolisme op gang houdt. Ben je niet gek op citroen? Gewoon water heeft precies hetzelfde effect, ongeacht de temperatuur ervan.

%d9%85%d8%a7%d8%a1-%d8%a7%d9%84%d9%84%d9%8a%d9%85%d9%88%d9%863

De citroen kan een opgeblazen gevoel verhelpen. Toch is het handiger te kijken waar dat gevoel vandaan komt en de oorzaak aan te pakken, aldus Alissa Rumsey van de Academy of Nutrition and Dietetics. Dit kan komen door te snel eten, door een rietje drinken, door drankjes met prik of eten met te veel zout.

Natuurlijk is het super gezond om water te drinken en citroen maakt dat net een stukje lekkerder, waardoor je er waarschijnlijk meer van weg krijgt. Maar zie je elke ochtend op tegen dat glas lauw water met citroen, dan kun je dat gerust laten zitten. Dat wonderdrankje is namelijk helemaal niet zo bijzonder als wordt gedacht. Wist jij dit al?

Reageer op artikel:
Helpt lauw water met citroen echt bij het afvallen? Het antwoord lees je hier
Sluiten