Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 29 sep 2018

10 romantische date-ideeën voor in de herfst

We kunnen er niet meer omheen: de herfst is officieel begonnen. De temperaturen gaan met een rap tempo omlaag, bomen beginnen hun bladeren te verliezen en van de droogte van afgelopen zomer is niets meer te merken. Bummer. Tijd om er zelf maar een feestje van te maken, dan.

Cosy herfstdates

Er is weinig fijners dan tijdens de koude herfstdagen lekker tegen je lover aan te kruipen. Maar als je die Harry Potter-marathon achter de rug hebt, wordt het toch tijd om eens onder dat dekentje vandaan te komen. Rek je uit, trek wat leuks aan en gaan met die banaan. De herfst leent zich perfect voor mega romantische dates, waarvan wij er een aantal op een rijtje zetten. Heb je daarna ook weer een goede reden om de kroeg in te duiken voor die welverdiende warme chocolademelk met Bailey’s.

1. Maak een herfstwandeling

Deze had je op zich zelf ook wel kunnen bedenken, maar de herfst leent zich er perfect voor een wandeling te maken in een bos of park. De bomen zijn tijdens deze periode van het jaar op hun mooist en als het nog lekker weer is, kun je er zelfs een picknick aan vastplakken. Veel romantischer dan dit ga je het niet krijgen.

2. Ga naar de dierentuin

Als een boswandeling niet helemaal jouw ding is, vind je het misschien leuk om naar de dierentuin te gaan. Daar staan ook bomen die verkleuren, wat in principe hetzelfde wauw-effect als in het bos of park oplevert.

3. Ga kaasfonduen

Bestaat er iets lekkerders in het leven dan gesmolten kaas? Nee. Uiteten gaan is natuurlijk ieder moment van het jaar een goed idee, maar de herfst is toch wel het perfecte seizoen om te gaan kaasfonduen. Het is gezellig, je mag er wijn bij drinken, én je zit lekker warm binnen. Wat wil een mens nog meer?

4. Bezoek een stand-up comedyshow

Iedereen houdt van lachen. Extra fijn is het als je dit warm, binnen, en samen met een leuke man of vrouw kunt doen. Er zijn genoeg stand-up comedyshows te bezoeken door het hele land, dus kies er gewoon eentje uit en het is lachen geblazen. Of dat nou is uit plaatsvervangende schaamte, of omdat de comedian op het podium écht grappig is, maakt dan natuurlijk niet uit.

5. Organiseer een dubbeldate

Als je het even zat bent om constant zwoel in je ogen gestaard te worden door je date, trommel dan lekker een ander stelletje op waarmee je kunt dubbeldaten. Organiseer bijvoorbeeld een spelletjesavond, doe mee aan een pubquiz of ga gewoon lekker ordinair naar de bioscoop. Pluspunten als je hén de dubbeldate laat organiseren. Kunnen jij en je partner lekker onder dat dekentje blijven liggen in plaats van brainstormen over activiteiten.

6. Hol een pompoen uit

Hoewel wij in Nederland misschien niet zo fanatiek Halloween vieren als zij aan de overkant van de poel, betekent dat natuurlijk niet dat je er geen gebruik van mag maken voor een romantisch avondje. Koop een paar pompoenen en hol deze uit a la een echte Amerikaan en ta-da. Het is Halloween in huis. Wat je verder met deze lege pompoen wilt doen moet je natuurlijk zelf weten. Wij raden aan hem te gebruiken als kaarsenstandaard, en vervolgens weer onder dat dekentje te kruipen om die Harry Potter-marathon voort te zetten met een The Hunger Games-marathon.

7. Ga naar een wijn-, bier-, of whiskyproeverij

Een bezoekje aan een proeverij is niet alleen heel gezellig, je leert er ook nog eens wat van. Stem af welke soort alcohol jullie favoriet is en plan een middag of avondje in. Dit kun je natuurlijk professioneel aanpakken door naar een echte proeverij te gaan, maar dat hoeft niet. Het kan net zo leuk zijn om bijvoorbeeld verschillende speciaalbiertjes in te slaan en je eigen huis om te bouwen tot amateurproeverij. Net zo leuk.

8. Bezoek een concert

Houden jij en je date van dezelfde muziek? Dan vinden jullie het vast leuk om samen naar een concert te gaan. Samen meeblèren op je favoriete liedjes, iets leukers kun je je toch haast niet bedenken? En ook – of misschien juist – als jullie niet dezelfde muzieksmaak hebben is samen naar een concert gaan een leuk avondje uit. Zo leer je elkaar nog beter kennen en zie je je date eens in een setting die je niet nog gewend bent.

9. Walibi Fright Nights

Als je een reden nodig hebt om dicht tegen je date aan te kruipen, is dit ‘m. Een bezoekje aan een pretpark is natuurlijk sowieso al top. Nog leuker wordt het als het je ook nog eens een goede reden geeft om die leukerd stevig vast te pakken omdat je achterna gezeten wordt door een creepy clown.

10. Bezoek een fotografiemuseum

Liefhebbers van culturele uitjes, hebben jullie er weleens aan gedacht om een fotografiemuseum te bezoeken? Het FOAM in Amsterdam heeft het hele jaar door de mooiste tentoonstellingen hangen. Mochten jij en je date fotografie kunnen waarderen, is dit zeker een aanrader om eens te bezoeken.

Reageer op artikel:
10 romantische date-ideeën voor in de herfst
Sluiten