Oh de nostalgie – deze dingen in de jaren ’90 gingen hand in hand met de zomer

Als je bent opgegroeid in de jaren negentig, zijn er altijd bepaalde objecten die je eens in de zoveel tijd weer tegenkomt, die je helemaal mee terug nemen naar die goede, oude tijd. Vooral al het gaat om de zomer, herken jij de volgende dingen sowieso.

Zomer in de jaren negentig

Er zijn altijd bepaalde objecten die je terug de tijd in nemen wanneer je ze ziet. Voor nineties kids zijn dit vooral kleurrijke, gezellige dingen voor de zomer. Herinner jij je al die leuke momenten nog?

De buikschuifbaan

Op de heetste dagen van het jaar rolden jouw ouders dit fan-tas-tisch-e stuk plastic uit in de achtertuin. Vervolgens ging de tuinslang aan en was de buikschuifbaan klaar voor gebruik. Uren en uren heb jij je hier met je vriendjes mee vermaakt.

Waterschoentjes

Boeiend dat je voeten super glad werden wanneer deze schoenen nat werden, of wanneer je voeten gingen zweten. Ook boeiend dat deze schoenen je enorme blaren gaven. Deze schoenen waren de shit. En jij rockte ze, elk jaar weer, in elk mogelijke kleur.

Spaakkralen (in alle kleuren)

Je ouders, je oma en je buren vonden het een vreselijk irritant geluid, maar zonder spaakkralen was je niet cool. Iedereen kon je van kilometers ver al aan horen komen, maar op het schoolplein was jij de koningin.

Neon vriendschaps-armbandjes

Of je die van jou nu hebt gewonnen op de kermis, hebt gekregen op je verjaardag of van een speciale vriend, jouw vriendschaps-armbandje zou je nooit of te nimmer meer af doen. Tenminste, dat was het plan. Want op magischer wijze verdween het armbandje al snel, viel het af in het zwembad of knipte je moeder het door omdat het onder de viezigheid zat. Toch, iedereen had deze armbandjes.

Scoubidou touwtjes

Er was een periode waarin letterlijk iedereen met deze plastic touwtjes liep. Verschillende vormpjes, sleutelhangers en andere ‘kunstzinnige’ objecten maaktje je hiermee. Je kon er uren mee bezig zijn, wedstrijdjes houden met je vriendinnen en vervolgens gooide je de plastic dingen weer weg.

Hello! Corkscrew in pastel colors 😊 #boondoggle #rexlace #corkscrewstitch

75 Likes, 3 Comments – Jordan (@jordan.p.l) on Instagram: “Hello! Corkscrew in pastel colors 😊 #boondoggle #rexlace #corkscrewstitch”

Tuinsproeiers

Of het nou echt een speelgoed sproeier was of het was er eentje die je vader daadwerkelijk gebruikte om de achtertuin groen te houden, sproeiers waren entertainment van de hoogste plank. Totdat de hele tuin een en al modder was, en al je tenen onder de grassprieten zaten, rende je heen en weer door de waterstralen.

Limonade-ijsjes

De hele zomer door was er standaard een grote doos van deze ijsjes in de vriezer te vinden. Je moest ze zelf invriezen en in principe was het gewoon bevroren limonade. Maar op de een of andere manier was dit hét ijsje van de zomer. Ze kostten nog geen vijftig cent, maar je was intens gelukkig als je moeder je er eentje gaf.

Stuurslingers

Ook deze overdreven gezellige stuurslingers moesten aan je fiets hangen. Je zag eruit alsof je zo van de kermis afgefietst kwam, maar je voelde je een prinsesje.

Zwembadnoodles

Op de camping in Spanje, tijdens zwemles of in het meer, overal lagen deze gekleurde foam stokken. Je bleef ermee drijven en op de een of andere manier kon je er duizenden verschillende spelletjes mee verzinnen. Een nadeel was wel dat ze vaak op iemands hoofd belandden, waarna je weer gezeik kreeg.

Duikringen

Dit was het spel voor echte waaghalzen, want niet iedereen durfde het aan om de felgekleurde ringetjes helemaal van de bodem van het zwembad op te duiken. Met je overdreven grote zwembril op je hoofd dook je helemaal naar beneden. Ook hier was je uren zoet mee.

Vangspel-klittenband

Dit spel was ook helemaal het einde, totdat de bal niet meer aan het betje bleek hangen. Ook dit speelgoed werd in alle neon kleurtjes gemaakt en iedereen had wel een setje thuis.

20 Redenen waarom kinderen in de jaren 90 de beste kindertijd hadden

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Oh de nostalgie – deze dingen in de jaren ’90 gingen hand in hand met de zomer
Sluiten