Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Fashion 5 jul 2019

Modeliefhebbers opgelet – Hermès opent het ‘Kristallen Huis’ in Amsterdam en dat moet je zien

Alle liefhebbers van mode verzamelen want er is afgelopen week iets heel gaafs geopend. Het adembenemend mooie Kristallen Huis in de PC Hooftstraat heeft namelijk officieel haar deuren geopend. Wat je hierin vindt? Een prachtige vestiging van modehuis Hermès.

Het awardwinnende architectenbureau MVRDV en TU Delft hebben een tijd geleden de handen ineengeslagen om het Kristallen Huis te bouwen in Amsterdam. Eindelijk is de officiële opening geweest en het was het wachten waard.

Kristallen Huis Hermès

In eerste instantie werd het zogenaamde Crystal House gebouwd voor modehuis Chanel, maar dat plan ging uiteindelijk niet meer door. De reden hiervoor was dat er een blinde muur op de eerste etage zat en dat kwam niet overeen met de eisen van Chanel.

#Deconstructed and #rebuilt from #casts of origonal bricks #crystalhouse #amsterdam #hermes #chanel #brickbybrick #renovatiomgoals #renovationporn #reuse #repurpose #reimagine

57 Likes, 11 Comments – Daniel Kafka #46 (@danielkafka) on Instagram: “#Deconstructed and #rebuilt from #casts of origonal bricks #crystalhouse #amsterdam #hermes #chanel…”

Het bijzondere pand

In plaats daarvan zit nu Hermès in het bijzondere pand van 620 vierkante meter in de PC Hooftstraat. De voorkant van de vestiging lijkt bijna een soort dip-dye effect te hebben en is zo goed als transparant. Bovenaan de voorkant van het gebouw zijn de originele bakstenen van het pand nog intact. Het resultaat hiervan is dat de kleur van de voorkant dus van donkerbruin naar transparant gaat.

De nieuwe winkel is ingericht door RDAI, een Parijs bureau dat alle Hermès winkels wereldwijd ontwerpt. De gevel met glazen bakstenen is ontworpen door het Nederlandse bureau MVRDV.

Wanneer je het pand binnenstapt zie je dat de winkel bestaat uit twee verdiepingen en een tussenverdieping. Ook het iconische Hermès ex-­libris-­mozaïekpatroon zie je terug in warme aardetinten. De grote glazen van de gevel zorgen ervoor dat er veel natuurlijk licht binnenvalt. Aan de achterkant van de winkel hangen de traditionele Grecqueslampen, die oorspronkelijk voor Hermès ontworpen zijn in 1925.

Het doel van het hele bouwproject was om Amsterdam op de kaart te zetten als plek waar luxe modehuizen hand in hand gaan met het oude karakter en de architectuurstijl van de stad. Het blijft nog wel een monumentaal pand, waardoor bepaalde klassieke elementen bewaard moesten blijven. Hierdoor lijkt het echt een futuristisch gebouw en dat moet je sowieso deze zomer gaan bekijken.

Hermès Crystal House Amsterdam . #hermes #hermesamsterdam #store #shop #crystalhouses #facade #brick #glassbrick #mvrdv #mvrdvarchitecture #architecture #PCHooftstraat #amsterdam #holland #netherlands

100 Likes, 5 Comments – Filipa Marques Neto (@filipamarquesneto) on Instagram: “Hermès Crystal House Amsterdam . #hermes #hermesamsterdam #store #shop #crystalhouses #facade…”

Vogue

Reageer op artikel:
Modeliefhebbers opgelet – Hermès opent het ‘Kristallen Huis’ in Amsterdam en dat moet je zien
Sluiten