Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Entertainment 19 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Het bewijs is daar: Penelope is officieel ‘diamond of the season’ in Bridgerton seizoen 3

Helemaal nu de opnames zijn afgerond (denken we dan), kunnen we al helemaal niet meer wachten tot het nieuwe seizoen van Netflix-serie Bridgerton. Er zijn nieuwe behind-the-scenes beelden opgedoken en dit verklapt een hoop over de hoofdrol van seizoen 3.

Zou Penelope dan toch de strijdbijl begraven met Eloise en Colin?

Wat staat ons te wachten bij Bridgerton seizoen 3?

Na de lanceringen van het derde seizoen van Emily in Paris en het tweede seizoen van The White Lotus is er nóg een serie waarvan we niet kunnen wachten tot het nieuwe seizoen online komt: Bridgerton. Nadat we de eerste beelden van de opnames in augustus wisten te spotten konden we eigenlijk al niet meer wachten. Toch moeten we ons toch écht nog even koest houden. Netflix heeft namelijk nog niet aangekondigd wanneer het derde seizoen online zal komen. Ook is er niet perse een duidelijk patroon te zien in de lancering-data van de voorgaande seizoenen. Toch denken we dat de opnames van de nieuwste episode inmiddels afgerond is. Jonathan Bailey, die een van de hoofdpersonen speelt in de serie, postte namelijk op 1 januari een foto op de Malediven. Over goals gesproken… We vermoeden zomaar dat hij even tot rust moest komen na de maanden op set.

De diamant van het seizoen

De grootste vraag die we bij de aankondiging van seizoen 3 hadden was wie er dit keer de ‘diamond of the season’ zou zijn. In het eerste seizoen draaide het om Daphne, de oudste dochter van de familie Bridgerton. In seizoen 2 werd Edwina Sharma benoemd tot de diamant, maar wist haar zus Kate onbedoeld haar shine te stelen. Spanning en sensatie alom. We konden niet wachten om uit te zoeken voor wie de hoofdrol dit jaar neergelegd zal zijn.

TikTok weet alles

TikTok wist het al zeker na het lekken van de eerste beelden. De verlegen, slimme en onzekere Penelope zou een relatie krijgen met haar forever crush Colin Bridgerton. Doordat er veel symboliek in de kleding te ontdekken is in de serie is het namelijk ook mogelijk deze symbolen verder uit te denken. De familie-kleur van de Bridgerton’s (en dus de kleur waarin zij het meest bij evenementen verschenen) is blauw. De kleur van de Featherington’s is geel. Meng deze kleuren samen en je krijgt groen. Tromgeroffel… Je raad het al, zowel Penelope als Colin werden op deze eerste beelden gespot in een matching groene look.

@catquinn

Penelope Featherington, aka Lady Whistledown, will have a hair, makeup, and wardrobe glow up in season 3 of Bridgerton. Here’s how they’re giving her main character energy. #bridgerton #penelopefeatherington #ladywhistledown #polin #polinedit #polinedits #nicolacoughlan #nicolacoughlanedit #greenscreen

♬ Material Girl (Orchestral Version) [From “Bridgerton Season 2”] – Otto Parkor 5.0

De kleur van seizoen drie

Waar we medio augustus nog dachten dat deze matching outfits een typisch gevalletje ‘toeval’ hadden kunnen zijn, lijkt het nu toch wel écht duidelijk. Er zijn gloednieuwe behind-the-scenes foto’s gelekt waarop bijna de gehele cast in het groen te zien is. Zou dit betekenen wat wij denken dat het betekent? We hopen dat Lady Wistledown ons snel van al onze vragen verlost.

Bridgerton-fans opgelet: de opnames van déze spin-off zijn afgerond

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.