Het eerste onderwatermuseum van Europa is officieel geopend – zo ziet het eruit

Love & Life

Het eerste onderwatermuseum van Europa is officieel geopend – zo ziet het eruit

Afgelopen week opende er een wel heel bijzonder museum bij de kust van Lanzarote. Het museum is namelijk het allereerste onderwatermuseum van Europa en zal tevens dienen als een kunstmatig rif voor vissen en andere zeedieren in het gebied. Dit heeft het doel om het ecosysteem dat is aangetast door illegale handel in koraalrif te herstellen.

Het zogenaamde Museo Atlántico ligt in de Atlantische Oceaan en is bedacht door beeldhouwer Jason deCairnes Taylor, wiens werk ook onderwater te bewonderen is bij de kust van Mexico én de Bahama’s.

art1 art5

Het museum is ongeveer tweeënhalve vierkante kilometer groot en heeft een vastgestelde route. De bouw begon al een hele tijd geleden en werd in fases opgebouwd; het museum is begin 2017 eindelijk compleet. Alles draait om de bewustwording van de bescherming van de oceaan, en dat dit snel moet gaan gebeuren. Volgens Jason is het dertig meter brede kunstwerk genaamd ‘Crossing the Rubicon’ het pronkstuk van de collectie.

“In times of increasing patriotism and protectionism, the wall aims to remind us that we cannot segregate our oceans, air, climate or wildlife as we do our land and possessions. The work aims to mark 2017 as a pivotal moment, a line in the sand and reminder that our world’s oceans and climate are changing and we need to take urgent action before its too late.”

art3

De entree voor het museum kost €7, echter kun je het beste een excursie boeken via een nabijgelegen haven, inclusief snorkel- of duikspullen. Al met al beginnen de prijzen rond de €50 voor een totaalpakket via een georganiseerde trip.

art2 art4 art6 art7 art8

Wauw: Zo ziet paaldansen er dus uit onderwater