Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Beauty 17 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Ben je je highlighter vergeten? No problemo – dit zijn 5 alternatieven

Het kan zijn dat je een keer je highlighter vergeet op te doen. Het kan ook zijn dat je gewoon (bijna) nooit highlighter gebruikt en het daarom niet in huis hebt. Wat je reden voor het ontbreken van highlighter ook is, wij delen vijf alternatieven met je.

1. Check je oogschaduwpalette

Mocht je nou een keer zin hebben om highlighter te dragen, maar heb je het niet in huis, kun je hier heel goed een oogschaduw voor gebruiken. Kies hiervoor een licht, shimmery kleurtje.

2. Gebruik Vaseline

We wisten al dat we Vaseline voor een heleboel dingen konden gebruiken, maar het is dus ook nog eens een goede vervanger voor highlighter. Pas hierbij wel op dat je niet te veel gebruikt – op deze manier voorkom je een overdosis aan grease op je gezicht.

Daarnaast kan gezichtsolie ook een goed alternatief zijn. Meng een paar druppeltjes hiervan door je foundation en klaar is Kees! Dit zorgt er niet alleen voor dat je gezicht er gedurende de dag fris uitziet, maar het beschermt je gezicht ook tegen lage temperaturen.

highlighter alternatieven

3. Een beetje lipgloss

De kans is groot dat er een lipgloss in je tas verstopt zit. Dat komt goed uit! Dep een beetje lipgloss op je vinger en breng dit voorzichtig op je jukbeenderen aan. Zo krijg je een mooi subtiel glansje op je gezicht.

4. Concealer

Als je last hebt van donkere kringen onder je ogen, is het gebruikelijk dat je hiervoor een concealer gebruikt die twee à drie tinten lichter is dan je eigen gezichtskleur. Dit komt goed uit als je je highlighter bent vergeten; deze lichte concealer is namelijk ook hartstikke mooi om te gebruiken als highlighter! Het geeft je net dat gezonde glansje.

5. Een shimmery primer

Gebruik je een mooie, shimmery primer voordat je je make-up aanbrengt? Goed nieuws: deze zou je ook als highlighter kunnen gebruiken! Hiervoor betekent ook dat je niet te wild moet zijn met het aanbrengen ervan – je wil er immers niet té glanzend uitzien.

Glamour

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ben je je highlighter vergeten? No problemo – dit zijn 5 alternatieven
Sluiten