Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann | LinkedIn Fashion 25 september 2020

Dit waren de highlights én trends van London Fashion Week SS21

September is fashion month. En hoewel dat dit jaar behoorlijk anders voelt dan normaal, gaan de shows on- en offline gewoon door. Afgelopen week was London Fashion Week aan de beurt en momenteel is Milaan aan de beurt. Heb je het gemist of wil je een overzicht van alle highlights die in Londen werden gepresenteerd? Dan ben je hier aan het goede adres.

We delen alle highlights van London Fashion Week en vertellen je wat de trends zijn voor volgende zomer.

1. Croptops

Gezien bij: Emilia Wickstead, Fashion East, Molly Goddard
De trend van korte tops is volgende zomer weer helemaal hot. Bij Emilia Wickstead zagen we hoe een croptop op een chique en elegante manier kan worden gedragen. Dus geen 90’s girl look meer, maar gecombineerd met een hoge rok.

2. Speels satijn

Gezien bij: 16Artlington, Victoria Beckham, Phoebe English
Omdat we voorlopig nog wel thuiswerken, lieten de merken tijdens London Fashion Week zien dat dit ook prima in stijl kan. 16Artlington en Victoria Beckham toverden strakke satijnen jurken om in vloeiende jurken en broeken van de chique stof. Wij zijn fan.

3. 50 shades of green

Gezien bij: Victoria Beckham, Erdem, Molly Goddard, Burberry
Mossig groen kwam verschillende keren naar voren in de shows van London Fashion Week. Bij Victoria Beckham zagen we appelgroene broeken en bij Molly Goddard sprongen de groene rokken en jurken eruit. Zijden jurken met print bij Burberry en satijnen hakken bij Emilia Wickstead. Het is dus wel duidelijke welke kleur het wordt volgende zomer.

4. Low-waist slouchy jeans

Gezien bij: Victoria Beckham
Van meerdere kanten hoorden we al geluiden over het terugkeren van de low-waist slouchy jeans. Laag uitgesneden vintage jeans maken een comeback en wij zijn nu al fan.

5. Koninklijk en romantisch

Gezien bij: Simone Rocha, Molly Goddard, Erdem, Preen by Thornton Bregazzi
Sommige ontwerpers kozen voor meer ingetogen looks na maanden van thuiswerken en het missen van sociale activiteiten. Anderen vonden het juist een reden om eens flink uit te pakken. Alles mag uit de kast, werd bewezen bij Simone Rocha met vrouwelijke vormen. Bij Erdem werden we meegenomen naar een moderne achttiende eeuw en strikken, pofmouwen en ruches doken op in de collecties van Molly Goddard en Preen by Thornton Bregazzi.

6. Schilderkunst

Gezien bij: Christopher Kane
Dat Christopher Kane zijn lockdown vooral heeft doorgebracht met een kwast en een doek bleek wel uit zijn nieuwe collectie. De Schotse ontwerper schilderde portretten van belangrijke vrouwen in zijn leven en werd daarmee geïnspireerd voor zijn nieuwe collectie.

7. Punky chic

Gezien bij: Vivienne Westwood
Als er iemand de lady of punk is, is het Vivienne Westwood wel. Tijdens London Fashion Week bewees ze wederom waar die naam voor staat. Samen met haar man Andreas Kronthaler ontwerpt ze nieuwe samenstellingen die in de hedendaagse wereld nog steeds relevant zijn. Chapeau.

Reageer op artikel:
Dit waren de highlights én trends van London Fashion Week SS21
Sluiten