Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 7 okt 2018

Dit is waarom je de hik krijgt als je alcohol drinkt

Na een paar wijntjes krijg je midden in *hik* een verhaal ineens de hik. Je voelt waarschijnlijk de bui al wel hangen en weet dat je iets te diep in het glaasje hebt gekeken. Dit is de reden waarom je de hik krijgt als je alcohol drinkt.

Het is niet zo dat je de hik krijgt van het praten met een dubbele tong, wat je misschien wel zou denken en wat vooral je tafelgenoten wel grappig vinden.

Hik van alcohol

Als je snel veel drinkt, of dat nou alcohol is of iets anders, kun je de hik krijgen. Als jij als een malle je drankjes achterover slaat, weet je dus wel hoe laat het is. Als je alcohol drinkt wordt er door je lichaam meer maagzuur aangemaakt en dat kan gaan irriteren bij je slokdarm.

De hik is een samentrekking van het middenrif en door de irritatie van het maagzuur – en nu komt een beetje ingewikkeld verhaal – wordt de nervus vagus geïrriteerd. De nervus vagus is een hersenzenuw die ervoor zorgt dat de hik in werking wordt gezet.

Hoe kom je er vanaf?

Een paar trucjes kunnen je helpen om snel van de hik af te komen, wel even kijken of dit lukt als je dronken bent. Hou je adem in, vraag of iemand je wil laten schrikken op een onverwacht moment, neem een hap suiker (wordt lastig in een kroeg) of drink ondersteboven een glas water leeg.

5 dingen die je moet weten over je menstruatie en alcohol

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is waarom je de hik krijgt als je alcohol drinkt
Sluiten