Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 31 mei 2019

NSMBL hits the gym – je booty trainen in een nachtclub doe je bij Booty Club

Het is voor ons af en toe best lastig (lees: onmogelijk) om onszelf een paar keer per week naar de sportschool te slepen. Fitnessen vinden mensen soms saai, maar er zijn natuurlijk veel meer sporten. NSMBL’s Tessa en Alex gaan elke maand een nieuwe originele sport proberen. Deze keer: een maand lang twee keer per week onze booty trainen bij Booty Club.

NSMBL hits the gym

Als er twee mensen niet echt sportief zijn hier, dan zijn het wel Alex en Tessa. Bij het idee aan fitnessen rennen we al weg en we zitten 100% liever op het terras dan in de gym. We grijpen eigenlijk elk excuus wel aan om niet te hoeven sporten.

Maar ook wij willen stiekem wel gewoon een gezonde levensstijl (ja, echt), dus gaan we elke maand een nieuwe originele sport uitproberen die we hopelijk wél leuk vinden. We hoorden veel over Booty Club in Amsterdam en we besloten het (voor ons) onmogelijke te doen: twee keer per week een maand lang hier trainen. Jep.

Booty Club

Een maand lang sporten bij Booty-wattes? Bij Booty Club worden high intensity trainingen geven speciaal gericht om jouw booty naar the next level te brengen. Maar dat is niet alles, de killer trainingen worden gegeven in verschillende super vette nachtclubs in Amsterdam.

Booty Club is opgericht door June Mirit met de overtuiging dat sporten leuk en gezellig moet zijn, zonder dat het afdoet aan de intensiteit. Daarom sport je bij Booty Club in een nachtclub, met vette muziek en een super gezellige sfeer.

Trainen bij Bootyclub

Het idee van een killer workout is dat het kort en intensief moet zijn en dat is precies wat je krijgt bij Bootyclub. De trainingen duren slechts vijftig minuten, maar in die korte tijd ga je all-in. De specifieke oefeningen voor je booty worden afgewisseld met high intensity oefeningen om even keihard te zweten en die calorieën te verbranden.

Resultaat? Je loopt de club uit met een voldaan gevoel, spierpijn in je kont en een super goede mood. Dat is wel even anders dan hoe je op zaterdagnacht de club verlaat.

De lessen

Toen we de eerste keer Booty Club binnen liepen, waren we stiekem een beetje (oké, enorm) nerveus. Deze twee meiden met de conditie van naaktslak moeten vijftig minuten sporten? Zonder op te geven of te overlijden? We waren benieuwd of ons dit zou lukken.

Toch viel het allemaal hartstikke mee. De eerste les kregen we van June zelf en dat was echt een feestje. Ze motiveert alle sporters door gedurende de hele training moed in te spreken en dat doet ze met een goede dosis humor.

Waar we daarnaast bang voor waren, was dat al die meiden al al enorm goed zouden zijn in de oefeningen tijdens de training en dat we dus een beetje voor lul zouden staan (want eerlijk is eerlijk, we konden nog niks). Toch was ook dat niet het geval. Iedereen focust zich heel erg op zichzelf en je staat natuurlijk nog altijd in een nachtclub, waardoor het een stuk donkerder en intiemer is.

Het resultaat

Het is nu een maand later en dus hebben we acht lessen gehad. Wat hebben we gemerkt? Elke training was enorm gezellig, iets wat we van tevoren niet hadden verwacht van een high intensity booty training. De spierpijn die je de dagen daarna voelt, is wel heftig. Maar hé, dat is natuurlijk ook wat je uiteindelijk wil.

Details van Booty Club

De lessen van Booty Club worden gegeven in verschillende nachtclubs in Amsterdam (namelijk Jimmy Woo, A’Dam Toren en Chin Chin Club) en nu het zonnetje weer begint te schijnen zijn er ook buitenlessen te volgen op StrandZuid en bij Mossel & Gin. Binnenkort komen er overigens nóg meer locaties aan, dus houdt de website en Instagram-pagina van Booty Club goed in te gaten.

De lessen worden van maandag tot en met zondag op verschillende tijden en locaties gehouden. Check dus zeker van tevoren het rooster op de website.

Nu vraag je je natuurlijk af wat je daarvoor kwijt bent? Ook dat valt reuze mee. Je kan een losse les boeken voor €12, vijf lessen voor €50 en tien lessen voor €95. Hoe meer credits je aanschaft, hoe goedkoper ze dus per stuk zijn. Ben je enthousiast geworden? Goed nieuws, want we hebben een kortingscode van 20% op zowel de losse lessen als op de pakketten. Met de code NSMBLBOOTY kan je al voor een prikkie naar de lessen gaan om jouw booty te trainen. Let op: de code is een maand geldig.

Al met al zijn wij helemaal overgehaald. Booty Club is leuk, effectief en ook als je weinig tijd heb doordeweeks is het goed te doen om deze lessen te combineren in je rooster. Dat dat allemaal mogelijk is in een nachtclub hadden we niet gedacht.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NSMBL hits the gym – je booty trainen in een nachtclub doe je bij Booty Club
Sluiten