Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 18 jul 2019

NSMBL hits the gym – Binnen no time het lichaam van je dromen kweken doe je met EMS training

Het is voor ons af en toe best lastig (lees: onmogelijk) om onszelf een paar keer per week naar de sportschool te slepen. Fitnessen vinden we saai, maar er zijn natuurlijk veel meer sporten. NSMBL’s Tessa en Alex gaan elke maand een nieuwe originele sport proberen. Deze keer: EMS-training bij Fit & Fast.

NSMBL hits the gym

Als er twee mensen niet echt sportief zijn hier, dan zijn het Alex en Tessa wel. Bij het idee aan fitnessen rennen we al weg en we zitten 100% liever op het terras dan in de gym. We grijpen eigenlijk elk excuus wel aan om niet te hoeven sporten. Maar ook wij willen stiekem wel gewoon een gezonde levensstijl, dus gaan we elke maand een nieuwe originele sport uitproberen die we hopelijk wél leuk vinden. We hoorden over EMS en dat klonk als muziek in de oren: binnen no time kweek je hiermee het lichaam van je dromen.

EMS training bij Fit & Fast

Binnen de kortste keren jouw droomlichaam kweken; hoe zit dat dan? EMS training is een manier van trainen waarbij je een bodysuit aankrijgt. Deze geeft impulsen af die door je zenuwgroepen doorgeleid worden naar je spieren, met als resultaat dat je deze tot wel 30% meer gebruikt dan met normale krachttraining. Met andere woorden: je zet jezelf even onder stroom. Dat klinkt spannend, maar dat valt in de praktijk best mee.

EMS staat voor Electrical Muscle Stimulation. Dit houdt in dat de bodysuit signalen afgeeft die worden opgepikt door je spieren. Je lichaam geeft deze impulsen vanzelf al af, maar de bodysuit zorgt ervoor dat deze lichaamseigen signalen meer ​lading krijgen, waardoor ze op meer plekken in het lichaam worden opgepikt. Hierdoor ben je dus een stuk efficiënter aan het trainen dan dat je gewend bent.

Mayra had weer een lekkere training in petto voor haar klant. Zoals je ziet staat zij al klaar om de intensiteit van de training te verhogen. De beuk erin! #mayramsterdam #fitenfast #amsterdam #spazuiver #trainen #intensiteit #emstraining #bodytec #personaltrainer #debeukerin #pt #fitness

12 Likes, 0 Comments – Fit & Fast (@fitenfast) on Instagram: “Mayra had weer een lekkere training in petto voor haar klant. Zoals je ziet staat zij al klaar om…”

De praktijk

Dat is natuurlijk allemaal heel leuk en aardig, maar hoe gaat dat in de praktijk? We waren stiekem best nerveus toen we begonnen aan de EMS training. het is natuurlijk niet elke dag dat je een elektrisch pak aankrijgt. Gelukkig werden deze zenuwen snel weggenomen toen we binnenkwamen. Er werd genoeg tijd genomen om precies uit te leggen wat er ging gebeuren en hoe de training in z’n werk gaat.

Eenmaal in het pak gehesen – waarin je je overigens voor heel even Lara Croft voelt, maar dat terzijde – kon de training beginnen. Doordat de bodysuit impulsen afgeeft, ontstaat er weerstand op de spieren. Dit voelt even heel gek; het kriebelt een beetje en je voelt dat je de spieren waarop de impulsen worden afgegeven lastiger kunt bewegen. De oefeningen bestaan voornamelijk uit staande houdingen waar geen extra gewichten aan te pas komen. Doordat het pak druk uitoefent op je spieren, is het niet nodig nog extra gewichten toe te voegen.

Per individu wordt je gekoppeld aan een Bodytec apparaat dus de intensiteit van de impulsen kan per persoon worden ingesteld. Je doet dezelfde oefening maar op je eigen niveau. #emstraining #fitenfast #bodytec #personaltrainer #amsterdam #haarlem #fit #samenfit #samentrainen #fittogether #manvrouw #workout #eigenniveau #impulsen #sportenmetimpulsen #intensiteit

17 Likes, 0 Comments – Fit & Fast (@fitenfast) on Instagram: “Per individu wordt je gekoppeld aan een Bodytec apparaat dus de intensiteit van de impulsen kan per…”

Waarom EMS training?

EMS training is heel geschikt voor mensen die op een zo efficiënt mogelijke manier willen trainen. Zoals hierboven beschreven gebruik je aanzienlijk meer spieren dan met gewone krachttraining, wat ervoor zorgt dat je met zo min mogelijk inspanning, maximaal resultaat behaalt. Daarnaast duurt een training maximaal twintig minuten, dus je staat zo weer buiten.

Van tevoren waren we huiverig over de training, gezien het feit dat we ons lichaam ‘onder stroom’ zouden zetten. Achteraf bleek het allemaal niet zo eng als we dachten – EMS training is een fijne manier van sporten waarbij je onder leiding van een gecertificeerde trainer of fysiotherapeut werkt aan het lichaam van je dromen. Wil je meer informatie over EMS training bij Fit & Fast of zelfs een proefles inplannen? Neem dan eens een kijkje op hun website.

Dit vind je ook interessant:
NSMBL hits the gym – je booty trainen in een nachtclub doe je bij Booty Club

Reageer op artikel:
NSMBL hits the gym – Binnen no time het lichaam van je dromen kweken doe je met EMS training
Sluiten