Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 8 nov 2018

NSMBL hits the gym – waarom een maand spinnen bij Rocycle het beste ooit is

In de winter is het af en toe best lastig (lees: onmogelijk) om jezelf een paar keer per week naar de sportschool te slepen. Fitnessen vinden mensen soms saai, maar er zijn natuurlijk veel meer sporten. NSMBL’s Tessa en Alex gaan elke maand een nieuwe originele sport proberen. Deze keer: een maand lang twee keer per week spinnen bij Rocycle.

NSMBL hits the gym

Als er twee mensen niet echt sportief zijn hier, dan zijn het wel Alex en Tessa. Bij het idee aan fitnessen rennen we al weg en we zitten 100% liever op het terras dan in de gym. We grijpen eigenlijk elk excuus wel aan om niet te hoeven sporten.

Maar ook wij willen stiekem wel gewoon een gezonde levensstijl (ja, echt), dus gaan we elke maand een nieuwe originele sport uitproberen die we hopelijk wél leuk vinden. We hoorden veel over Rocycle in Amsterdam en we besloten het (voor ons) onmogelijke te doen: twee keer per week een maand lang Rocyclen. Jep.

Do it. Own it. Keep going. ?#rocycle #getfiredup

225 Likes, 0 Comments – Rocycle (@rocyclestudios) on Instagram: “Do it. Own it. Keep going. ?#rocycle #getfiredup”

Rocycle

Een maand lang sporten bij Ro-wattes? Rocycle is een sportschool waarbij dagelijks ongeveer negen killer workouts per dag gegeven worden door verschillende instructeurs.

Het is opgericht met de overtuiging dat sporten leuk moet zijn en dat bewegen een manier van leven is. Het is hoe we gezond, blij en energiek blijven.

rocycle sporten

Spinnen bij Rocycle

Het idee van een killer workout is dat het kort en intensief moet zijn en dat is precies wat ze je geven. De lessen duren slechts 45 minuten en in die 45 minuten geef je alles. Resultaat? Je loopt de zaal uit met een super voldaan gevoel, een mega goede mood, een rode kop en vol inspiratie. Dat klinkt allemaal super zweverig, maar het is écht zo.

Na de les kan je super gezonde sapjes, ontbijtjes en wraps kopen bij The Cold Pressed Juicery die in hetzelfde pand zit. Ga je dus sporten voordat je naar werk gaat, dan kan je gewoon een ontbijtje scoren in de gym. Super handig.

De lessen

Toen we de eerste keer Rocycle binnen liepen, waren we stiekem een beetje (oké, enorm) nerveus. Deze twee meiden met de conditie van een koala moeten 45 minuten sporten? Zonder op te geven of te overlijden? Dat was een hele uitdaging.

Toch viel het allemaal reuze mee. We werden goed begeleid en de les was eigenlijk best te doen. De instructeurs zijn mega positief en spreken je de hele les door moed in om net even dat beetje meer te geven.

04.04.18. 3 challenges in 30 days. Get fired up. Ready to GO. #getfiredup #rocycle

343 Likes, 19 Comments – Rocycle (@rocyclestudios) on Instagram: “04.04.18. 3 challenges in 30 days. Get fired up. Ready to GO. #getfiredup #rocycle”

De zaal is daarnaast praktisch helemaal donker waardoor je heel erg op je eigen workout gefocust blijft. Je bent de hele tijd alleen maar bezig met je eigen sessie waardoor je ook als beginner, je absoluut geen zorgen hoeft te maken om voor gek te staan (want daar zijn we stiekem altijd bang voor, toch?).

Op de vetste beats van techno, naar disco tot aan Nederlandse RnB, sta je te bouncen op je fiets. Het enthousiasme van de instructeurs werkt super aanstekelijk en je hoeft echt niet gek op te kijken als je hier en daar een ‘whoehoe’ van de sporters hoort. Die gezelligheid vind je niet snel in de sportschool.

Het resultaat

Het is nu een maand later en dus hebben we acht lessen gehad. Wat hebben we gemerkt? We zijn geen enkele keer met tegenzin naar de les gegaan. In tegenstelling zelfs, we hadden oprecht zin in de lessen. En dat zegt voor ons zeker wel wat.

Qua conditie merken we dat we in slechts een maand al enorme vooruitgang hebben geboekt. We houden de lessen steeds makkelijker vol (wie had dat gedacht?) en de oefeningen doen we met meer gemak. Ook spierkracht is groter geworden. Die gewichtjes die je tijdens de lessen vasthoudt? Dat kost ons steeds minder moeite.

Rocycle spinnen

Details van Rocycle

Rocycle heeft nu drie studios in Amsterdam en in de lente van 2019 gaat er nog een vestiging open so get ready. Van maandag tot en met zondag is het open en op maandagmiddag 12:00 kan je je les(sen) van die week boeken.

Nu vraag je je natuurlijk af wat je daarvoor kwijt bent? Ook dat valt reuze mee. De eerste twee lessen kan je kennismaken met Roycle en daar betaal je €18 voor. Daarnaast kan je zoveel credits kopen als je wil. Het fijne hieraan is dat hoe meer credits je koopt, hoe goedkoper ze per stuk worden.

Al met al zijn wij helemaal overgehaald. Rocycle is leuk, effectief en ook als je niet veel uren in de sportschool wil staan, kan je dit makkelijk in je drukke rooster proppen. Serieus, dat wil je.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Doei lange workouts – met 13 minuten sporten zou je je doel al kunnen behalen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL hits the gym – waarom een maand spinnen bij Rocycle het beste ooit is
Sluiten