Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 3 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Yes – H&M lanceert een unisex collectie in samenwerking met HACKED by__

Goed nieuws, want HACKED by__ gaat na het succes van vorig jaar een nieuwe collectie in samenwerking met H&M lanceren. En dat wordt niet zomaar een collectie: er wordt gewerkt met rest items uit de SALE. Door middel van upcycling krijgen de kledingstukken van H&M een nieuw leven en wordt er gewerkt aan duurzaamheid.

HACKED by__ x H&M

Voor HACKED by__ x H&M wordt gewerkt met rest items uit de SALE. Het Nederlandse ontwerpersduo Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum hebben door upcycling van de SALE items een collectie unisex truien ontworpen. HACKED by__ werkt samen met Schepers Bosman Factory, een atelier waar duurzame kleding wordt gemaakt en dat ervaring heeft met upcycling. Francisco van Bethum legt uit wat ze hebben gedaan om de collectie te realiseren:

“We hebben voor het realiseren van deze collectie drie methodes toegepast om de truien en sweaters te customizen: het horizontaal doorknippen van het item om het vervolgens langer te kunnen maken, het verticaal doorknippen van het item om het te kunnen verbreden en daarmee de pasvorm te veranderen en als derde het appliceren van een item en de trui daarmee letterlijk voorzien van een nieuwe laag. Drie ingrepen die de dragers hopelijk inspireren om zelf de schaar te pakken en deze toe te passen op hun eigen kledingstukken.”

h&m collectie
H&M Nederland

One of a kind

De collectie bestaat volledig uit met de hand gemaakte unieke items. Er zijn verschillende variaties binnen een serie van soortgelijke truien, sommige items zijn dus echt one of a kind. Daarnaast is de lijn unisex en ‘sizeless’, zodat je zelf een keuze kunt maken hoe je de trui draagt. Met de nieuwe collectie zet H&M een nieuwe stap richting duurzaamheid. Ook Annet Feenstra, Sustainability Manager van H&M, is erg blij met de collectie:

“Het verlengen van het leven van een kledingstuk is een van de manieren om de mode-industrie te verduurzamen. Als aanvulling op de collectie laat Alexander van Slobbe in speciaal voor deze samenwerking gemaakte tutorials drie methoden zien om zelf een trui te ‘hacken’. We willen onze klanten hiermee aanmoedigen om op een andere manier naar hun kleding te kijken en zo lang mogelijk van hun fashion favorieten te genieten.”

 

Duurzaamheid door upcycling

H&M en HACKED by__ werken beiden aan het veranderen van de mode-industrie. Zo heeft H&M als doel om 100% circulair te worden en de manier waarop fashion wordt gemaakt te veranderen. H&M werkt samen met HACKED by__ omdat ze geloven dat upcycling een manier is om te verduurzamen. Ontwerpers Van Slobbe en Van Benthum geven een tweede leven aan restpartijen uit de mode-industrie door bestaande stukken te transformeren.

HACKED by__ x H&M wordt gelanceerd op 7 februari en is exclusief te koop in H&M’s flagship store in Rotterdam. Bekijk hieronder alvast onze favoriete truien uit de collectie.

H&M Nederland
H&M Nederland
H&M Nederland

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Yes – H&M lanceert een unisex collectie in samenwerking met HACKED by__
Sluiten