Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Fashion 18 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

H&M komt met interactieve spiegels en dit is alles wat je erover moet weten

De toekomst lijkt aangebroken te zijn en zo te zien heeft H&M niet stilgezeten op gebied van innovatie. De Zweedse modeketen komt namelijk nu met speciale spiegels met gezichtsherkenning. Dit gaat je winkelervaring in ieder geval een stuk interessanter maken.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

H&M heeft speciale spiegels geïnstalleerd in de flagship winkel op Times Square in New York en ze lijken zo uit een sciencefictionfilm te komen.

Als je lang genoeg naar de spiegels kijkt worden de ‘Voice Interactive Mirrors‘ wakker en kan je ze gebruiken. De spiegels hebben gezichtsherkenning en daarmee kan je in de winkel selfies maken, advies krijgen en korting krijgen. Say what?!

De spiegels zijn gemaakt door Microsoft en staan vooralsnog alleen nog op de winkelvloer en niet in de paskamers. We kunnen al wel bedenken waarom, want wij zouden dan waarschijnlijk ook uren doorbrengen in de paskamers.

Gelukkig helpt H&M ons met het uitvogelen van deze mysterieuze spiegels door middel van een filmpje waarin ze alles uitleggen. Hierin is te zien hoe je selfies kunt maken en dat je deze door het scannen van een QR-code kan downloaden op je telefoon.

Er is meer

Alsof dit al niet mindblowing genoeg is, kan je met de pratende spiegels ook kiezen voor een inspiratie tabje, waardoor het advies van Fred van Leer niet langer nodig is. Wanneer je naar deze categorie gaat wordt er aan je gevraagd wat je eigen stijl is en waar je naar op zoek bent. Nadat je dit hebt ingevuld selecteert de spiegel, hoe gek het ook klinkt, outfits die zouden moeten passen bij jou. Ben je fan? Dan kan je de items kopen door middel van het scannen van de QR-code.

Er is maar één nadeel aan dit hele verhaal en dat is dat het nog niet bekend is of het merk de spiegels ook in Nederland gaan installeren. We wachten geduldig af.

Retail Dive

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
H&M komt met interactieve spiegels en dit is alles wat je erover moet weten
Sluiten