Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Love & Life 9 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Bloody Hell: Hoe kan je je menstruatie uitstellen?

Wij vrouwen hebben er elke maand mee te maken, maar toch zijn er bepaalde zaken die we onszelf constant afvragen. We leerden het ooit tijdens biologie op de middelbare school, maar het is nooit verkeerd om je menstruatie en hoe je dit kan uitstellen eens goed onder de loep te nemen.

Bloody Hell

Zo nu en dan is het handig om dieper in te gaan op vragen rondom je menstruatie en daar gaan wij je bij helpen. We willen hiermee niet de taak van een arts overnemen, maar zo krijg je toch een goed algemeen begrip van hoe het precies werkt. Deze keer: Hoe kan je je menstruatie uitstellen?

Redenen om je menstruatie uit te stellen

We kunnen er lang of kort over praten, maar het is een feit dat menstrueren gewoon kut is. Niet gek dus, dat je je afvraagt of je die irritante dagen ook gewoon kan skippen of uitstellen. Soms komt het gewoon niet uit en er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je je ongesteldheid uit wilt stellen, zoals een vakantie of een ander speciaal moment.

 

Menstruatie uitstellen – als je aan de pil zit

Als je de pil slikt is het zo gepiept om je menstruatie uit te stellen. De makkelijkste manier is door gewoon de pil tijdens je stopweek door te slikken en te beginnen aan een nieuwe strip, zodat je je menstruatie overslaat en er geen moeite voor hoeft te doen. Win-winsituatie, als je het aan ons vraagt.

 

Menstruatie uitstellen – als je een anticonceptiepleister gebruikt

Maak je gebruik van de anticonceptiepleister, dan kan je alsnog je menstruatie uitstellen en het is makkelijker dan je denkt. Plak simpelweg een nieuwe pleister op direct nadat je je oude verwijderd hebt. Op deze manier stel je je ongesteldheid ook uit. Een kind kan de was doen, toch?

 

Menstruatie uitstellen – als je geen anticonceptiemiddel gebruikt

Wanneer je zelf geen anticonceptiemiddel gebruikt, komt het natuurlijk alsnog af en toe (of vaak) voor dat je je menstruatie wilt uitstellen. Geen reden om de tissues te pakken voor je tranen want ook dan kan je die bloody days gewoon uitstellen. Je huisarts kan namelijk gewoon pillen met hormonen voorschrijven, die ervoor zorgen dat je je maandelijkse probleempje tijdelijk uitstelt.

Let wel op: Met die pillen kun je het wel maar twee weken uitstellen. Begin drie dagen voordat je ongesteld zou moeten worden met het slikken van de pillen et voilà, geen bloederige situaties.

 

Risico’s uitstellen menstruatie

Het uitstellen van je menstruatie kan op zijn tijd absoluut geen kwaad. Wanneer jij je zon-zuipen-ziekenhuis-vakantie hebt geboekt hoef je echt niet bang te zijn dat je niet op je gemak in je bikini aan het zwembad kan zitten. Het is alleen niet verstandig nooit meer ongesteld te worden. Hoe langer je bijvoorbeeld de pil doorslikt, hoe groter de kans dat je toch een bloedserieus kutprobleem krijgt.

Laat die dagen eens in de zoveel tijd maar gewoon komen, dan heb je ook een reden om een paar dagen lekker chagrijnig rond te lopen en absurd veel chocolade te eten.

 

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Bloody Hell: Hoe kan je je menstruatie uitstellen?
Sluiten