Emma Toussain
Emma Toussain Modenieuws 20 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoera! Vandaag is het de 150ste verjaardag van de Levi’s 501 jeans

Toen Levi Strauss zijn 501-jeans uitbracht, had hij zich nooit kunnen indenken dat die simpele werkbroek zou uitgroeien tot een tijdloos, iconisch kledingstuk. Het originele item diende als sjabloon voor alle daaropvolgende jeansbroeken en wordt generatie na generatie gekoesterd. De 501®-familie is door de jaren heen sterk gegroeid en heeft zich over alle werelddelen verspreid. Dit is niet zomaar een broek, maar een canvas voor zelfexpressie. Ter ere van deze belangrijke mijlpaal en van de voortdurende kracht van authentieke zelfexpressie brengt Levi’s een hele reeks nieuwe afwerkingen en fits uit.

Let’s celebrate en trek je mooiste exemplaar uit de kast!

De Levi’s 501 is 150!

20 mei verwijst naar de dag in 1873 waarop Levi Strauss & Co een patent verwierven op het aanbrengen van klinknagels op broeken. Vandaar dat Levi’s® in mei van dit jaar aandacht schenkt aan deze historische gebeurtenis en hun erfgoed. Dat gebeurt in de puurste vorm, met een strakke Shrink-to-Fit™ anniversary-selvedge denim voor de 501 Originals, zowel de mannen- als vrouwenmodellen. De anniversary-selvedge is een eerbetoon aan de oorspronkelijke productiestijl van de 501-jeans en bevat een bijzondere selvedge-draad waarin “150 jaar 501-jeans” verweven zit. Dankzij dat bijzondere detail en de uitgesproken wassing heeft de jeans alles van een exclusief verjaardagsfeestje.

Naast de anniversary-selvedge denim verschijnt er ook een mix van vintage handwerk en patchwork afwerkingen, die terugkomen op meerdere Originals, ’90s, Shorts en Trucker Jackets. Deze opvallende denim items, met organisch handwerk en verstelwerk, natuurlijke afbraak en authentieke stuks, zijn een voorbeeld van vernieuwing.

Wij zijn in elk geval méga fan van deze broeken, shorts én lange jeans in elke kleur en vorm. Ze zitten lekker en ze gaan ook nog eens super lang mee want de kwaliteit blijft goed. Dat ze nog maar heel wat jaartjes mee mogen gaan en dat wij ervan mogen genieten.

Podcast tip: deze vrouwen hebben een wereldbaan bij Defensie

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.