Renée
Renée Love & Life 5 jun 2018

Hoeveel zonnebrandcrème je écht nodig hebt voor je lichaam

Je weet dat je je huid moet beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Maar de vraag is: hoeveel zonnebrandcrème moet je eigenlijk per keer gebruiken? NSMBL legt het uit.

Hoeveel zonnebrandcrème voor je gezicht?

Goede vraag. De kans is groot dat je eerder te weinig dan te veel gebruikt. Volgens professor dermatologie Dr. Hale gebruik je voor je gezicht een hoeveelheid ter grootte van een munt.

Gebruik je juist een spray? Dan is er een andere manier om te bepalen hoeveel zonnebrandcrème je nodig hebt. Zes keer sprayen zou genoeg zijn om het hele gezicht te beschermen. Of blijf sprayen tot het een gelijkmatige waas op je gezicht achterlaat.

Hoeveel zonnebrandcrème voor je lichaam?

Je lichaam is natuurlijk een groter oppervlakte, dus met zes keer sprayen ben je er niet. Om jezelf zo goed mogelijk te beschermen en verbranden te voorkomen is het volgende aan te raden.

Dr. Hale vertelt dat je twee milliliter zonnebrandcrème nodig hebt per centimeter huid. Dat wordt een lastig rekensommetje, dus volgens haar is het voldoende als je twee shotglaasjes ter referentie neemt. Die hoeveelheid moet genoeg zijn om je blootgestelde lichaamsdelen in te smeren.

Hier geldt altijd: neem ruim. Je kunt beter meer smeren, dan te weinig. PS: nu je toch hier bent… Dit is de allerbeste zonnebrandcrème van 2018. Inslaan dus.

HLN

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hoeveel zonnebrandcrème je écht nodig hebt voor je lichaam
Sluiten