Van zonnebrand tot moisturizer: zoveel moet je gebruiken van elk verzorgingsproduct

Het liefst gebruiken we een halve pot haarmasker per keer en een flinke klodder moisturizer voor we gaan slapen, maar dan ben je al snel door al je dure producten heen. Daarnaast is een overkill aan product vaak niet goed en gaat het dan z’n doel voorbij. Daarom vertellen wij je de hoeveelheden die je van verzorgingsproducten hoort te gebruiken.

Hoeveel je gebruikt heeft ontzettend veel invloed op hoe verzorgingsproducten hun werk doen. Een verkeerde hoeveelheid pakt al snel negatief uit en daar zitten we natuurlijk niet op te wachten.

Dit zijn de hoeveelheden die je moet gebruiken van verzorgingsproducten

Je zal versteld staan van hoe weinig je van sommige producten nodig hebt. Eén ding weten we zeker, dit gaat ons voortaan een hoop geld besparen. Winning.

1. Shampoo en conditioner

Dit zijn de producten waar we het meest all out mee gaan. Er gaat al snel een kwart fles shampoo en conditioner doorheen als we ons haar wassen, wat natuurlijk totaal onnodig is. ‘Hoe meer, hoe beter’ denken we vaak. Toch heb je van shampoo slechts een hoeveelheid ter grote van een vijftig cent muntje nodig, veel minder dan je gebruikt dus. Wrijf dit over je handen en breng het daarna aan in het haar, dan merk je al snel dat dit voldoende is.

Wat conditioner betreft zijn we ook nogal aan het verspillen geweest, hier gebruik je namelijk evenveel van als shampoo. Een vijftig cent muntje it is. Natuurlijk hangt het er wel vanaf hoeveel haar je hebt. Als je merkt dat jouw haar nog wat extra nodig heeft, dan moet je dit gewoon doen.

2. Cleanser

De kracht van cleanser zit ‘m niet in hoeveel je gebruikt, maar in hoevaak je reinigt. Reinig daarom regelmatig en gebruikt slechts een hoeveelheid ter grote van een twintig cent muntje. Er wordt ook aangeraden om altijd je gezicht twee keer te cleansen, zodat al het vuil uit de huid gehaald wordt.

3. Serum en moisturizer

Hier betreden we nogal een grijs gebied, want de formule van een crème of een serum bepaalt hoeveel je ervan nodig hebt. Qua serum is een hoeveelheid ter grote van twintig cent aan te raden en voor de moisturizer die erna komt een klein erwtje.

4. SPF

Bij SPF is de hoeveelheid die je gebruikt het belangrijkst van allemaal, een verkeerde applicatie kan daadwerkelijk schade aanrichten en we ain’t got no time for een beschadigde huid. Als het op het hoofd, de nek en de borst aankomt moet je rekenen op twee flinke theelepels aan product. Voor de benen beide één theelepel.

5. Bodywash en bodylotion

Reken op een hoeveelheid ter grote van een vijftig cent muntje voor bodywash onder de douche. Van de bodylotion gebruik je ook een hoeveelheid ter grote van een sinaasappelpartje, best wel wat dus.

Het valt dus allemaal best mee. Wat mooi is, want dat gaat ons een heleboel product a.k.a. geld besparen.

Glamour UK

Reageer op artikel:
Van zonnebrand tot moisturizer: zoveel moet je gebruiken van elk verzorgingsproduct
Sluiten