Burn it up – deze 6 voedingsmiddelen zorgen voor een hoge vetverbranding

Mag jouw vetverbranding wel wat omhoog of probeer je af te vallen? Misschien eet je dan de verkeerde voedingsmiddelen. Wij zochten voor je uit welke producten uit de supermarkt je een handje kunnen helpen.

First things first. Afvallen is een heel persoonlijk onderwerp, waar niet te licht over gedacht dient te worden. Wij hebben body positivity hoog in het vaandel staan en vinden het enorm belangrijk dat onze lezeressen lekker in hun vel zitten én gezond zijn. Zie dit artikel dan ook niet als een aansporing om af te vallen als je op een gezond gewicht zit, maar als steuntje in de rug om een gezonde levensstijl te verkrijgen en behouden als je daarnaar op zoek bent.

Verhoogde vetverbranding

Als je wat sneller wilt afvallen, dan kan het helpen om je spijsvertering en vetverbranding een stootje te geven. Hoe je dat doet? Met de volgende voedingsmiddelen kom je een heel eind.

1. Vette vis

Vet en afvallen lijkt misschien niet samen te gaan, maar niets is minder waar. Doordat vette vis juist goede vetten, proteïnen en omega-3 vetzuren bevat, helpen deze vissoorten je vetverbranding goed op weg en zit je bovendien lang vol.

2. Bouillon van botten

Klinkt freaky, maar de bouillon die je in een restaurant eet is vaak ook gemaakt van botten. Bouillon van botten bevat onder andere calcium, magnesium en collageen. Kortom: een must voor je gezondheid én een stralende huid.

3. Eieren

Eieren zijn rijk aan proteïne en gezonde vetten, zeker wanneer je jouw eitje bakt in olijfolie. Bovendien ga je van een bord scrambled egg ook nog eens lekker vol zitten.

4. Groene thee

Groene thee is een heuse vetverbrander. Dankzij de cafeïne krijgt je lichaam een kick en gaat je spijsvertering aan de slag.

5. Koffie

Koffie werkt niet alleen goed bij het verhelpen van een ochtendhumeur, maar draagt ook bij aan je vetverbranding. Timing is hierbij ook belangrijk: het grootste effect krijg je wanneer je jouw dagelijkse kopje drinkt voor het sporten.

6. Chilipeper

Bijna alle pittige kruiden dragen bij aan een versnelde vetverbranding. Neem daarom eens een exotisch uitstapje naar de Thaise keuken, dan weet je zeker dat je voldoende pepers binnenkrijgt.

Lees ook: 10 snacks die je prima kunt eten als je wilt afvallen

Jani TV

Reageer op artikel:
Burn it up – deze 6 voedingsmiddelen zorgen voor een hoge vetverbranding
Sluiten