Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 16 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Throwback – Zó ziet de cast van Home Alone er 30 jaar na de eerste film uit

We willen je absoluut niet oud laten voelen, maar vandaag is Home Alone precies dertig jaar (!) oud. De eerste film uit de serie kwam op 16 november 1990 uit en is nog steeds een favoriet voor kerst. Naast dat de film ongeveer $500 miljoen dollar opleverde, zorgde het ook voor carrières van acteurs en mogelijkheden voor mensen achter de schermen.

De mijlpaal is reden genoeg om eens terug te kijken naar de cast van toen en nu. Zo zien de castleden er dertig jaar later uit.

1. Macaulay Culkin als Kevin McCallister

Macaulay Culkin was pas tien jaar oud toen hij Kevin speelde in de eerste Home Alone film. Het was niet zijn eerste rol en zeker niet zijn laatste. Na het succes van Home Alone speelde hij in My Girl, Home Alone 2 en Ri¢hie Ri¢h. Later deed hij een stap terug, maar sinds de film Changeland in 2019 staat hij weer in de spotlight. Inmiddels is hij veertig jaar.

home alone
20th Century Fox The MovieDB
home alone
Valerie MACON / AFP

2. Joe Pesci als Harry

De helft van de Wet Bandits, Harry, kon een achtjarig kind niet uitspelen. Na zijn rol in Home Alone, speelde hij Tommy DeVito in Goodfellas. Hij speelde ook in Casino, Lethal Weapon, Gone Fishin’ en The Irishman.

20th Century Fox
VALERIE MACON / AFP

3. Daniel Stern als Marv

Kennen we Marv uit Home Alone nog? Hij speelde ook in komedieklassiekers City Slickers 1 en 2 en de tweede Home Alone film. Daarna deed hij veel werk als voiceover bij reclames en Nickelodeon’s Hey Arnold! en Family Guy.

20th Century Fox

4. Catherine O’Hara als Kate McCallister

Kate McCallister AKA de moeder die haar kinderen alleen thuis achterliet. Voordat ze in Home Alone speelde, had ze al meerdere acteerklussen. Ze speelde in verschillende shows en komedies, waaronder Schitt’s Creek en de recente Netflix-serie A Series of Unfortunate Events. Begin dit jaar won ze een Emmy voor het haar rol in Schitt’s Creek.

home alone
20th Century Fox
home alone
LISA O’CONNOR / AFP

5. Angela Goethals als Linnie

“You’re what the French call… ‘les incompetents.'” zei Kevins oudere zus Linnie in Home Alone. In 1996 speelde Angela Kathy Sanders in Jerry Maguire naast Tom Cruise en Renee Zellweger. Ze speelde ook in de film Spanglish in 2004 en volgens IMDb had ze verschillende rollen in 24, CSI en Law & Order. Nu focust ze zich vooral op voiceover- en schrijfwerk.

20th Century Fox

6. Devin Ratray als Buzz

Buzz was de gemene, oudere broer van Kevin met de iconische zin, “I wouldn’t let you sleep in my room if you were growing on my ass.” Devin speelde daarna in Home Alone 2, Dennis the Menace en Nebraska. Daarna speelde hij in series als Law & Order, Agent Carter en Chicago Med. Vorig jaar speelde hij in Hustlers met Jennifer Lopez en Constance Wu.

20th Century Fox

7. Kieran Culkin als Fuller

Fuller was Kevins Pepsi drinkende, bedplassende neefje. Dit was Kieran Culkins allereerste rol als acteur. Zijn grote rol was in Igby Goes Down in 2002. Daarna speelde hij in The Cide, Father of The Bride 1 en 2, Scott Pilgrim vs. The World, The Mighty en Fargo. Hij speelt nu in verschillende series als Succession op HBO.

home alone
20th Century Fox
home alone
Angela Weiss / AFP

8. John Heard als Peter McCallister

Peter McCallister AKA de vader die zijn kinderen achterliet tijdens de kerstdagen. John Heard overleed helaas in 2017, maar speelde in Cutter’s Way, Big met Tom Hanks en Beaches met Bette Midler. Na Home Alone verscheen hij in Deceived with Goldie Hawn, Home Alone 2 en HBO drama The Sopranos, waarmee hij een Emmy in 1999 won.

home alone
20th Century Fox

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Throwback – Zó ziet de cast van Home Alone er 30 jaar na de eerste film uit
Sluiten