Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Love & Life 24 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Zielig, dit is wat er gebeurt met je hond als je hem niet genoeg uitlaat

Een hond hebben is zo ongeveer het beste gevoel in de wereld. Tegelijkertijd komt het natuurlijk ook met een enorme verantwoordelijkheid. Zo wist je natuurlijk al dat het heel belangrijk is om je hond goed uit te laten, maar wist je ook wat er gebeurt wanneer je dit niet doet?

Rondje lopen

Honden kunnen niet heel lang alleen zijn. Ze kunnen niet voor zichzelf zorgen en ze vertrouwen op hun baasjes om een gezond en fijn leven te leiden. Onderdeel van dat goede leven is om regelmatig een plasje te doen buiten. Helaas blijkt uit onderzoek dat bijna 50% van de baasjes hun hond niet genoeg uitlaat.

Maar hoe erg is het om je hond niet genoeg uit te laten? Maakt dit je een vreselijk mens, of is het niet zo erg?

1. Ze krijgen niet genoeg beweging

Honden moeten bewegen om gezond en gelukkig te zijn en de beste manier om dat te doen is buiten lopen. Misschien heb jij thuis wel een hond die heel veel dutjes doet, waardoor je niet het idee hebt dat je hem vaak uit moet laten. Maar honden hebben af en toe net zoveel motivatie nodig als wij om naar de sportschool te gaan, dus sleep hem gewoon mee.

2. Ze gaan zich vervelen, wat leidt tot slecht gedrag

Heb je weleens gehad dat je na een lange dag thuis kwam en je hond je huis volledig had vernield? Kussens kapot gebeten, overal rommel en ga zo maar door. Dit komt omdat je hond zich heeft verveeld.

Het zijn simpele wezens, lopen is leuk en alleen zitten is saai. Waar wij de hele dag op de bank kunnen Netflixen en prima tevreden zijn. Ze moeten hun energie kwijt en als ze alleen thuis zijn voor een lange tijd, gaan ze dit soort dingen doen uit frustratie en verveling.

3. Ze leren niet om sociaal te zijn

Een ander voordeel van het uitlaten van je hond is dat ze andere matties maken. Door andere honden te ontmoeten worden ze sociaal, dus als je dit niet doet is er een grote kans dat ze vals zijn naar andere doggo’s . Daarnaast helpt uitlaten van je hond met het bouwen van de zelfverzekerdheid van je harige vriendje.

Een pasgeboren baby laat je ook omringd worden door andere kinderen zodat ze sociaal worden en niet met scharen gaan gooien in de kleuterklas. Dit werkt ook zo met honden.

4. Ze leren hun omgeving niet kennen

Honden zijn altijd nieuwsgierig en willen graag ontdekken. Dit is iets wat ze niet kunnen doen als ze de hele tijd thuis zitten. Buiten lopen zorgt ervoor dat die neusjes gestimuleerd worden en ze hun leefomgeving leren kennen. Houd het ook gewoon leuk voor je vierpoter, hij waardeert je Videoland account niet zo.

5. Hun geest wordt niet actief gehouden

Regelmatige plasrondes geven, naast beweging, ook mentale activiteit. Mentale gezondheid is net zo een belangrijk onderwerp bij honden als bij mensen en door buiten te lopen leren ze weer nieuwe dingen.

6. Je neemt geen voordeel van deze training momentjes

Als je het moeilijk vindt om je doggy dingen te leren, is het misschien verstandig om vaker te lopen met het beestje. Een wandeling is de perfecte kans om gehoorzaamheid aan te leren, je hond te laten zitten, te laten blijven enzovoort.

7. Je mist een moment om te hechten

Naast dat honden het fijn vinden om actief te zijn, vinden ze het ook fijn om met jou te zijn. Een wandeling combineert deze twee dingen. Het is het perfecte momentje om hechter te worden met je hond, wat iedereen uiteindelijk wilt, toch?

Bustle

Reageer op artikel:
Zielig, dit is wat er gebeurt met je hond als je hem niet genoeg uitlaat
Sluiten