Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 26 juli 2018

Heb je hoofdpijn of migraine? Zo herken je een migraine-aanval

Er zijn maar weinig soorten pijn zo intens en belemmerend als hoofdpijn. Het zorgt ervoor dat je enorm wordt tegengehouden in je dagelijkse bezigheden. Behoorlijk vervelend. Maar hoe onderscheidt een ‘normale’ hoofdpijn zich nou van een migraine-aanval? Er zijn een paar symptomen die kunnen verschillen.

Hoofdpijn of migraine – wat heb je?

We schreven al eerder dat een migraine-aanval in verschillende fasen komt. Het begint vaak met visuele symptomen, waarna het over kan gaan op flinke pijn.

Het kenmerkt zich vaak door een kloppende of bonzende pijn aan een kant van het hoofd, die erger wordt bij lichamelijke inspanning. Waar je bij andere vormen van ‘normale’ hoofdpijn vaak nog wel door kunt gaan met je dagelijkse bezigheden zoals werk of sporten, is dit bij migraine meestal niet het geval. Daarnaast helpt een normale pijnstiller niet bij een migraine-aanval, maar wel bij andere hoofdpijn.

Het kan vaak lastig zijn om hoofdpijn te onderscheiden van een migraine-aanval. Het is natuurlijk hartstikke persoonlijk en het verschilt uiteraard per situatie waar je last van hebt. Het feit dat je last hebt van migraine, wil natuurlijk nog niet zeggen dat dit het áltijd is. Ook dan kun je last van gewone hoofdpijn krijgen. Toch is het belangrijk de symptomen te herkennen. Zo ben je er op tijd bij en zorg je ervoor dat je zo min mogelijk wordt belemmerd in het dagelijks leven.

https://www.nsmbl.nl/tips-tegen-migraine/

Aandacht Voor Levenskunst

Reageer op artikel:
Heb je hoofdpijn of migraine? Zo herken je een migraine-aanval
Sluiten