Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 9 apr 2020

Last van hooikoorts? Deze voedingsmiddelen helpen je door de lente heen

Voor veel mensen is de lente een van de mooiste periodes van het jaar. De dagen worden langer, de temperaturen stijgen en er komen weer knopjes aan de bomen. Voor de een klinkt dit heerlijk, voor anderen is het de hel op aarde. Waarom? Omdat met de komst van de lente, ook hooikoorts om de hoek komt kijken. Gelukkig zijn er voedingsmiddelen die je helpen.

Nu is het al een vervelende periode, dus die hooikoortsklachten kun je er echt even niet bij hebben.

Voedingsmiddelen tegen hooikoorts

Jeukende ogen, snotteren en voor sommigen zelfs koorts; van hooikoorts kun je behoorlijk ziek worden. Nu zijn er natuurlijk allerlei pillen tegen te verkrijgen, maar ook in je voeding kun je bepaalde aanpassingen doen om hooikoortsklachten de kop te drukken. We zetten een aantal etenswaren op een rijtje die je door het hooikoortsseizoen heen helpen.

1. Ananas

De ananas is rijk aan het enzym bromelaïne, dat helpt bij verschillende gezondheidsproblemen, maar ook een goede oppepper van het immuunsysteem is. Daarnaast kan het nasale zwelling en allergische reacties verminderen, ideaal dus als je last hebt van hooikoorts.

2. Tonijn

Vis zoals tonijn is rijk aan omega-3 vetzuren, wat ontstekingen tegengaat. Het zou zelfs zo zijn dat mensen die hier twee porties per week van eten, minder last hebben van hooikoorts. Ben je een visliefhebber, probeer dan lekker twee keer per week een stuk te eten. Niet alleen is dat lekker, het draagt ook nog eens bij aan de bestrijding van je hooikoorts.

3. Uien

Het snijden van uien is allesbehalve een pretje. Toch is het verstandig je hier soms overheen te zetten als je last hebt van hooikoorts. Uien bevatten namelijk antioxidanten die de productie en afgifte blokkeren van stoffen die een rol spelen in de allergische reacties.

4. Kurkuma

Gebruik je graag kruiden in je maaltijden? Lekker mee doorgaan want kurkuma is een prima middel tegen hooikoorts. Het gaat allergische reacties tegen en dat is natuurlijk precies wat je wil als de pollen weer in de lucht hangen. Door het te combineren met zwarte peper wordt het nog beter opgenomen, dus meng dat lekker samen bij het maken van een maaltijd.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Last van hooikoorts? Deze voedingsmiddelen helpen je door de lente heen
Sluiten