Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Entertainment 8 okt 2018

Deze 7 horrorfilms zorgen ervoor dat je in je broek plast tijdens Halloween

Het is een beetje aan de vroege kant, maar de maand oktober staat bij ons volledig in het kader van Halloween. Het liefst kijken we deze maand elke avond de engste films met onze lover of vrienden. Daarom bij deze een lijstje met de engste horrorfilms.

Enge horrorfilms voor Halloween

Heel oktober overkomen we onze angsten door de engste horrorfilms te kijken want dat hoort natuurlijk bij Halloween. Er staan zoveel horrorfilms op het internet, maar ze zijn lang niet allemaal even goed. Daarom hebben wij een lijstje samengesteld met de engste horrorfilms en thrillers. Het enige wat jij hoeft te doen is een dekentje pakken, een lampje aandoen en een grote bak popcorn pakken.

1. Paranormal Activity

Van deze film zijn maar liefst zes delen gemaakt en dat is niet zonder reden. Toen het eerste deel verscheen, zeiden veel mensen dat het de engste film ooit gemaakt was. Naast dat je dus een zieke marathon kunt houden met alle delen, heeft het ook nog eens een goed verhaal.

Het is een goede film voor mensen die geen grote fans zijn van vieze, bloederige horrorfilms. De film zit namelijk vol met schrikmomenten, maar je ziet geen vieze organen die uit iemands buik hangen. Je kunt gewoon eten zonder misselijk te worden en dat is ook wat waard.

Bereid je voor op een paar uurtjes gillen van schrik en nooit meer willen verhuizen of slapen. Super.

2. Cabin in the Woods

Houd je niet zo van films over geesten, maar wil je gewoon vooral veel bloed en viezigheid zien? We got you. Jij gaat Cabin In The Woods kijken. De film volgt een vriendengroep van vijf twintigers die een weekendje gaan chillen in een verlaten hutje in een bos.

Dat klinkt in principe super gezellig, maar je raadt het al: dat gaat he-le-maal verkeerd. De groep leest een spreuk uit een dagboek die (verrassing) zorgt voor heel veel bloed, dood en de aller vieste scenes. Slapeloze nachten gegarandeerd.

3. The Conjuring

Als wij ergens kippenvel van krijgen dan zijn het wel films die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Het moment dat ‘based on a true story’ op je tv verschijnt, weet je het al: je gaat in je broek plassen van angst. The Conjuring is er precies zo eentje.

De film gaat over Ed en Lorraine Warren, twee paranormaal onderzoekers die de familie Perron proberen te helpen. De familie is verhuisd naar een mooi, alleenstaand en super oud (dus super creepy) huis. Na een paar dagen gebeuren er steeds meer gekke en enge dingen en komt de familie tot de conclusie dat hun huis bezeten is (again: verrassing)

Nou, dingen escaleren natuurlijk volledig en Ed en Lorraine moeten hun uiterste best doen om tegen de demoon te vechten. Alle ingrediënten voor de perfecte horrorfilm dus. Daarnaast is het waargebeurde verhaal heel bekend en kun je er als je durft nog van alles over opzoeken.

4. The Blair Witch Project

Als je een horror liefhebber bent, dan hoor je deze film al te kennen. Het eerste deel verscheen in 1999, maar in 2016 is de film opnieuw gemaakt. Dat gebeurt natuurlijk niet als het verhaal slecht is.

Het is een klassieker, maar daardoor niet minder spannend. Toen de film uitkwam was het revolutionair omdat het gemaakt was van “found material” van drie vermiste filmstudenten.

De drie filmstudenten waren verdwenen toen ze een documentaire wilde maken over de Blair Witch in een bos. De film is zo eng omdat het alles super echt lijkt. Het laatste shot van de film zorgt er trouwens ook voor dat je de rest van de avond Disney films moet kijken om bij te komen.

5. Don’t breathe

Ben je niet zo van de oude films en kies je normaal gesproken voor een recente film? Dan is onze aanrader Don’t Breathe. De film die in 2016 verscheen gaat over drie domme mensen die denken in te kunnen breken bij een blinde veteraan voor een dikke zak cash.

Dat was het domste idee ooit want de blinde man blijkt bij lange na niet zo zwak te zijn als dat de mensen dachten. De film zit vol met spannende momenten waarbij je zelf je adem in gaat houden om stil te zijn. Het klinkt misschien als een standaard Hollywoodfilm, maar het is écht een enge.

6. Get Out

Grote kans dat je dit jaar al van deze film had gehoord, maar hij hoort gewoon in dit rijtje. Het is meer een thriller dan een echte horror. Als je dus normaal gesproken je nachtrust kiest boven een horrorfilm, dan is dit een goede film om te kijken tijdens Halloween.

Het gaat over een man die samen met zijn vriendinnetje een weekend naar haar ouders gaat. Klinkt volkomen normaal, toch? Nou, het blijkt dat de familie van zijn vriendin de meest vreselijke mensen ooit zijn met een heel duister geheim.

De jongen wilt vluchten, maar dat lukt hem niet. Één ding is zeker: je zit twee uur lang op het puntje van je stoel. En nog een leuk feitje: het was in eerste instantie de bedoeling van de filmmakers om een comedy te maken. Maar tijdens het schrijven kwamen ze er toch achter dat het zo’n goed verhaal was, dat het een thriller moest worden.

7. American Psycho

American Psycho is een echte klassieker op gebied van enge horrorfilms, dus deze is perfect voor Halloween. Ondanks dat de film wat ouder is, is het minstens net zo spannend als een moderne horrorfilm.

Patrick lijkt een normale zakenman met een doorsnee levenswijze. Maar ‘s nachts is Patrick heel druk bezig met het vermoorden en martelen van onschuldige mensen.

Hij heeft geen reden nodig om iemand te vermoorden en de volgende dag verschijnt hij rustig weer op werk. Een zieke psycho die er heel normaal uitziet? Onze ergste nachtmerrie.

Al met al genoeg materiaal waardoor je deze maand elk weekend met een nachtlampje aan gaat slapen.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Zo maak je iconische Halloween-kostuums met items die je al in huis hebt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 7 horrorfilms zorgen ervoor dat je in je broek plast tijdens Halloween
Sluiten