5 droombanen na de opleiding Hotel- en Eventmanagement 

Hotel- en Eventmanagement: het klinkt als een spannende studie, maar roept een beetje dezelfde vragen op als International Business Management. Want wat kun je er nu eigenlijk mee? Samen met Hogeschool Tio stelden wij een lijstje met droombanen voor je samen.

Eventmanager

Door de coronacrisis zijn de grote evenementen tijdelijk afgelast. Maar dat betekent niet dat ze nooit meer terugkomen. Aan eventmanagers de taak om creatieve oplossingen te bedenken om ervoor te zorgen dat events wellicht kleiner, maar zeker niet minder leuk terugkeren.

Volg je de opleiding hbo Eventmanagement, dan kun je na het behalen van je diploma aan de slag met zowel publieksevenementen als businessevents. Organiseer congressen, festivals of business trips en laat je inner-regelneef helemaal los om de best mogelijke deals voor elkaar te boksen op de tofste locaties.

Hotelmanager

Wil jij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jouw gasten een topervaring hebben als ze overnachten in jouw hotel en ben je een perfectionist pur sang? Dan is een baan als hotelmanager misschien iets voor jou. Als hotelmanager a.k.a. general manager ben je verantwoordelijk voor alle activiteiten die in een hotel plaatsvinden.

Werk je in een groot hotel, dan is het jouw taak om ervoor te zorgen dat de verschillende afdelingschefs weten wat hen te doen staat. Uitstekend leiderschap, perfecte communicatieskills en organisatorisch talent zijn hier een must. Internationaal maar ook in Nederland staan hotels te springen om managers zoals jij.

Weddingplanner

Veel vrouwen dromen al van kleins af aan over hun grote dag. Geef maar eerlijk toe, jij hebt ook weleens gefantaseerd over het moment waarop je in een prachtige jurk naar altaar loopt om daar je breed glimlachende droomman of -vrouw het ja-woord te geven. Samen met de gasten en je kersverse partner geniet je op een droomlocatie van fantastisch eten, lekkere drankjes en topmuziek. Net een sprookje!

Maar waar je waarschijnlijk niet aan hebt gedacht, is de hoeveelheid werk die er zit in het organiseren van zo’n spektakel. Veel vrouwen schakelen daarom de hulp in van een weddingplanner. Als weddingplanner heb je nauw contact met het bruidspaar en zet je alles op alles om hun grote dag smooth te laten verlopen.

Marketingmanager

Je zou het niet denken, maar met de opleiding Hotel- en Eventmanagement kun je ook aan de slag in de marketingwereld. Je wordt breed opgeleid en krijgt een flinke dosis aan marketingvakken.

Ga aan de slag als marketeer en gebruik je commerciële vaardigheden om een product of dienst te verkopen. Dat kan natuurlijk in de hotel- of eventbranche, maar ook daarbuiten. Zo ging oud-student Hans Scholten aan de slag als directeur marketingcommunicatie bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland. En het leuke is, ook een event kan onderdeel zijn van je marketingmix, denk bijvoorbeeld aan het lanceren van een nieuwe product.

Zelfstandig ondernemer

Geen zin om voor een baas te werken? Met een afgeronde studie Eventmanagement kun je prima als zelfstandig ondernemer aan de slag.

Misschien wil je in plaats van alleen weddingplanner wel een eigen weddingbureau opzetten of heb je altijd al gedroomd van je eigen hotel of restaurant. Tijdens de studie leer je de kneepjes van het vak zodat je in principe elke business kunt managen.

Zit jouw droombaan hiertussen of ben je benieuwd naar welke andere deuren een hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement opent? Breng dan eens een bezoekje (op locatie of online) aan een Tio open dag!

 

In samenwerking met Tio

Reageer op artikel:
5 droombanen na de opleiding Hotel- en Eventmanagement 
Sluiten