Renée
Renée Love & Life 2 jan 2016

Hotel Hotspots: boetiekhotel Maison de Trazegnies in Antwerpen

Persoonlijke luxe

Voor wie een beetje genoeg heeft gehad van prachtige maar veel te grote vijfsterrenhotels, is Maison de Trazegnies hét antwoord. Dit geheel nieuwe en zeer intieme hotelconcept biedt drie waanzinnige kamers en appartementen die mogelijk nog vele malen groten zijn dan je (stadse) optrekje thuis én die met enorme zorg zijn samengesteld.

Eerste indruk

Wanneer we op een regenachtige avond de voordeur binnen lopen, worden we direct verwelkomd door mede-eigenaar (en voormalig profvoetballer) Boldizsár en de heerlijk warme spa-geuren die je direct thuis en op je gemak laten voelen. De sfeer is kalm en intiem; we merken meteen dat dit boetiekhotel met geen ander te vergelijken is. Met een welkomstdrankje in handen staren we ons blind op de hoge plafonds, waardoor we bijna vergeten dat de ruimte gevuld is met al onze favoriete design meubels. Zou dit een voorproefje zijn?

Inrichting

Eenmaal aangekomen in The Penthouse, onze ‘kamer’ voor het weekend, merken we al snel dat de lobby slechts een klein voorproefje was. Bij entree is er in de verste verte nog geen bed te bekennen: we komen aan in de zeer open ingerichte woonruimte, met een gigantische bank die de aandacht opvraagt, in combinatie met wederom vele designmeubels in precies de juiste kleurcombinatie. Links gaat een trapje omlaag naar de goed uitgeruste keuken, daarnaast is een ruim terras en recht voor ons gaat een trap naar boven, naar de twee slaapkamers en badkamer. Naast de voordeur is tevens een apart toilet te vinden.

De kamer is eigenlijk een appartement, en dat appartement is maar liefst 170 vierkante meter groot. Voor de inrichting is niet zomaar een ontwerpbureau of stylist ingehuurd; dit is volledig in handen van mede-eigenaresse Kim en juist dát maakt het zo persoonlijk.

Bijna alles in het statige pand is op maat gemaakt; zo ook de houten trap en grote kledingkasten op de slaapkamers. Op beide slaapkamers vinden we een king size bed en tv; op de Master Bedroom tevens een bureau – mét Eames kuipstoel. De slaapkamer is er om te slapen en niet afgeleid te zijn door andere zaken, dat maken deze twee kamers goed duidelijk. Alright, en een klein beetje Netflix dan. De badkamer bevindt zich te midden van de slaapkamers en biedt een fijne regendouche en een (tweede) apart toilet.

Locatie

Maison de Trazegnies bevindt zich ‘op Het Zuid’, één van de fijnste al dan niet beste buurten van Antwerpen. Dit hotel vind je direct in het hart van deze buurt, met zelfs vanuit onze kamer nog uitzicht op het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. In principe zou je hier makkelijk een weekend kunnen vertoeven zonder naar het centrum te gaan; Het Zuid heeft zeer bruisende en kwalitatieve horecagelegenheden, boetiekjes en architectuur. Toch naar het centrum? Daar wandel je in ruim een kwartiertje heen. Ken je Antwerpen nog niet zo goed? Op je kamer vind je een mooi lijstje aanbevelingen op culinair gebied, eigenhandig samengesteld door de eigenaren.

Service

Van een sportschoolabonnement gedurende de duur van je verblijf tot Netflix op je flatscreens en van een intieme wellness ruimte tot wireless geluid door alle kamers: ook betreffende de service (of beter gezegd: extra’s) is er weinig op aan te merken. Er staat voldoende water op de kamers en in de complimentary mini bar, de badkamer is ruim voorzien van Bulgari badartikelen, je hebt Nespresso tot je beschikking en er ontbreken (uiteraard!) ook geen chocolaatjes naast het bed. Op het moment is ontbijt nog niet inclusief, echter bestaat er een enorme kans dat je toch niet voor 12:00 je stekje uit bent. Bovendien zit de buurt vol met leuke ontbijt- en lunchtentjes en vind je deze zelfs direct tegenover het hotel. De eigenaren zijn wel druk bezig met ontbijtmogelijkheden of -regelingen in de toekomst.

Eindoordeel

Het nieuwe Maison de Trazegnies is absoluut een pareltje en bovenal een enorme aanrader voor wie zoekt naar een intieme, eventueel zelfs romantische setting en persoonlijke aandacht. Interieur design liefhebbers kunnen er hun geluk niet op en zullen hoogstwaarschijnlijk non-stop aan het dagdromen zijn. Dat is dan misschien weer niet zo handig als je graag op tijd je kamer uit bent… Al mag dat natuurlijk ook wel eens.

Website // Facebook // Instagram

Maison de Trazegnies
Graaf Van Egmontstraat 50
2000 Antwerpen, België

+32 32010170
[email protected]

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hotel Hotspots: boetiekhotel Maison de Trazegnies in Antwerpen
Sluiten