Renée
Renée Love & Life 16 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Hotel Hotspots: het klassiek-moderne Kärntnerhof in hartje Wenen

In NSMBL Hotel Hotspots vind je de mooiste, leukste en meest unieke hotels in binnen- en buitenland, van goed betaalbaar tot super exclusief. Met locaties variërend van Amsterdam tot Parijs en van New York tot Thailand: deze hotels zijn hotspot-waardig. Vandaag: Kärntnerhof in Wenen.

Eerste indruk
Het bijzondere aan dit hotel is dat het echt mídden in het centrum van Wenen ligt, echter in een zijstraat van een zijstraat, waardoor je er vrijwel niets van het rumoer meekrijgt. Kärntnerhof ligt in een mooi statig pand en de klassieke maar eigen stijl bij binnenkomst vormt hiermee een mooie match. Na vriendelijk en snel te zijn ingecheckt, worden we naar onze kamer begeleid, de signature Christiane Hörbiger suite. Waar we al voldoende afgeleid waren door het prachtige trappenhuis en de oude tegeltjes, is ook de suite een pareltje om te zien. Zoals in veel hotels in Wenen zijn de vloeren nog origineel, wat natuurlijk erg veel voor de sfeer doet.

Inrichting
De inrichting van het hele hotel is klassiek met een moderne en eigen knipoog. Zo is er door het hele hotel een kleurenpalet te vinden van rustgevende tinten als grijs, zacht ijsblauw, beige en wijnrood en wordt er veelal gewerkt met antieke meubels in combinatie met moderne gemakken. Dit draagt logischerwijs enorm bij aan de sfeer van het in 2013 heropende hotel.

Service
Het hotel voelt familiair en met maar 44 kamers en suites ben je dus ook verzekerd van persoonlijke aandacht. Er is altijd wel iemand bij de receptie die je direct verder kan helpen of een taxi kan bestellen en ook de schoonmaaksters zeggen vriendelijk gedag. Het ontbijt is traditioneel en wordt in een mooie ruimte geserveerd en het draadloze internet werkt ook volledig naar behoren.

Eindoordeel
Het hotel is de ideale uitvalsbasis voor een kort verblijf in Wenen, bovenal vanwege de sterke locatie maar zeker ook vanwege de sfeervolle, huiselijke inrichting en prettige service. Alleen het ronde trappenhuis is eigenlijk wel al een bezoekje waard, met de prachtige trappen, tegeltjes en antieke lift. In tegenstelling tot moderne hotelketens voelt Kärntnerhof echt als een familiebedrijf en een stukje Weens erfgoed. In het kort: helemaal top!

Website // Facebook

Hotel Kärntnerhof
Grashofgasse 4
1010 Wenen, Oostenrijk

+43 1512 1923
[email protected]

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hotel Hotspots: het klassiek-moderne Kärntnerhof in hartje Wenen
Sluiten