Renée
Renée Love & Life 8 nov 2016

Hotel Hotspots: het stylish én toegankelijke The Dutch in hartje Maastricht

Net zoals het bijna onmogelijk lijkt om alle nieuwe restaurants bij te houden, geldt dit ook voor hotels. In NSMBL Hotel Hotspots vind je de mooiste, leukste en meest unieke hotels in binnen- en buitenland, van goed betaalbaar tot super exclusief. Met locaties variërend van Amsterdam tot Parijs en van New York tot Thailand: deze hotels zijn hotspot-waardig. Vandaag: het nieuwe The Dutch, op een van de fijnste plekjes van Maastricht.

Eerste indruk

Nog voordat we de draaideur van het hotel binnen stappen, worden we al verwelkomd door een feestelijke discobol die achter de grote ramen van het statige pand onze aandacht trekt. Het moge nu al duidelijk zijn: dit verblijf wordt een feestje. Wanneer we naar binnen lopen, komen ons diverse heerlijke eighties tunes en pastelkleuren tegemoet die deze gedachte nog eens bevestigen. Naast de receptie bevindt zich een mooie bar die we zó in ons eigen huis zouden willen plaatsen en aan alle details is gedacht. We worden snel geholpen en banen ons nieuwsgierig een weg naar onze hotelkamer.

Inrichting

Ook de kamer zelf sluit perfect op de huisstijl aan: geen één kamer is exact hetzelfde, maar toch past alles waanzinnig goed bij elkaar. Met een oud herenhuis als locatie, zijn de formaten allemaal net een beetje anders en is dit ook doorgevoerd in de kleuren: de ene kamer is warm blauw, de andere fris turqoise en zo zijn er ook kamers met roze (!) details. De inrichting is modern maar persoonlijk; zo zijn de kamers niet alleen voorzien van het noodzakelijke, maar ook een huiselijke plant en eigenzinnige fotolijstjes.

Een gezellig weekendje Maastricht

Service

We zijn overal vriendelijk geholpen en ook wat betreft tips zit je hier goed. Op zoek naar een leuk restaurantje in de buurt? Vraag het gewoon even na bij de receptie, of check de eigen krantjes van het hotel voor gecureerde tips. Het ontbijt is niet uitgebreid, maar wel ideaal geregeld: zo ontvang je ‘s avonds een ontbijttasje waarop je kunt aangeven hoe laat je de volgende ochtend je ontbijt wilt ontvangen, en wordt dit gewoon aan je deur gehangen. Geen gedoe met op tijd moeten opstaan, maar lekker in je pyjama je ontbijt opeten wanneer het jou uitkomt (a.k.a. alle tijd om uit te slapen).

De locatie

The Dutch ligt op een gunstige locatie voor iedereen die met de auto komt, maar ook op een steenworp afstand van het Centraal Station in Maastricht. Om de hoek vind je één van de leukste horecastraten van Maastricht: de Wycker Brugstraat. Hier vind je diverse goede restaurants (onze favorieten: ‘t Wycker Cabinet en Harry’s), maar ook boetiekjes, schoenenwinkels, bakkers en drogisterijen. De straat loopt in één lijn door over de Sint Servaasbrug, naar het drukke shop- en horecahart van de stad. Vrijwel alles in Maastricht is te voet te doen en daarom is een verblijf aan de iets rustigere kant van de stad zeker een aanrader.

Eindoordeel

Het moge duidelijk zijn: we hebben een heerlijk verblijf gehad in The Dutch. Vooral wat betreft het interieur raakten we niet uitgekeken, maar ook de kamer, de service en de heerlijke gin-tonics in de bar waren helemaal top. Kamers gaan vanaf zo’n €100 per nacht en je krijgt absoluut waar voor je geld. Een aanrader voor iedereen – wij komen er graag nog eens een keertje terug!

Website // Instagram // Facebook

Hotel The Dutch
Wilhelminasingel 60
6221 BK Maastricht

043 328 13 69
[email protected]

Reageer op artikel:
Hotel Hotspots: het stylish én toegankelijke The Dutch in hartje Maastricht
Sluiten