Vivian
Vivian Love & Life 29 dec 2015

Hotel Hotspots: Muzikaal nachtje bij Jaz in the City in Amsterdam

Muzikaal concept

De stadscultuur is key in de filosofie van het hotel, met optredens door Amsterdamse artiesten en dj’s en kunstexposities van lokaal talent. Bij Jaz Amsterdam staat je verblijf dus volledig in het teken van kunst en muziek. Van de entree – die zich letterlijk op vijf stappen van de Ziggo Dome bevindt – tot de songteksten op de muren in de douche, tot aan het muzikale bar-restaurant Rhythms. Wanneer je door de gangen loopt waan je je een echte rockster.

Papieren rommel is bij Jaz achterwege gelaten. Vinden wij een hele goede keuze, want zeg nou zelf: hoe vaak gebruik jij dat notitieblokje dat standaard op het bureau ligt? Scheelt een hele hoop onnodig papierverspilling. Ook proberen ze langzaamaan te stoppen met sleutelkaarten. In plaats daarvan kun je heel makkelijk met de Jaz-app via je telefoon je hoteldeur opendoen.

Eerste indruk

Het hotel is erg makkelijk te bereiken. Met vijf minuutjes lopen vanuit metrostation Strandvliet of station Bijlmer ArenA ben je er. Hoewel het hotel niet in het centrum ligt, is het alsnog een toplocatie. Met vijf stappen naar rechts sta je in de Ziggo Dome; tien stappen de andere kant op en je staat voor de Arena. Na een concert of voetbalwedstrijd kun je dus zó je bedje inrollen.

Dat het hotel zich focust op muziek en kunst merk je direct. Aan de muren hangen schilderijen van bekende muzikanten en in de gangen hangen kunstwerken met ritmische tonen.

Interieur

In de kamer valt ons oog direct op het enorme kunstwerk achter het king size bed. Aan het raam zit een heerlijk loungebed, dat uitgeklapt kan worden tot een bed voor als je (onverwacht) met drie personen op de kamer belandt. Of voor als je ruzie hebt natuurlijk.

In plaats van allerlei informatieboekjes, kun je alles wat je wil weten vinden op de grote flatscreens die in de kamers hangen. Ondanks dat muziek zo’n grote rol speelt in het hotel, slaap je er als een baby. Niet alleen vanwege het enorm comfortabele bed, maar ook omdat alle kamers geluiddicht zijn.

Eindoordeel

We werden enorm vriendelijk ontvangen, hebben heerlijke burgers gegeten en cocktails gedronken bij bar-restaurant Rhythms en zijn na een fijn concert van Florence + The Machine ons bedje in gedoken. Jaz in the City is het ideale hotel voor als je een avondje Arena of Ziggo Dome op de planning hebt staan.

Voor meer informatie, prijzen en het boeken van je eigen tijdelijke optrekje kun je hier de website bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hotel Hotspots: Muzikaal nachtje bij Jaz in the City in Amsterdam
Sluiten