Renée
Renée Love & Life 18 september 2015

Hotel Hotspots: Overnachten in een YAYS grachtenpand

Uniek concept

Anders dan andere hotels, krijg je bij YAYS een geheel appartement tot je beschikking. Niet à la AirBNB, maar in een zeer recent verbouwd complex met een paar dozijn appartementen, allen in dezelfde clean stijl en gevuld met mooie designmeubels. Toch is geen enkel appartement exact hetzelfde – het gaat immers om authentieke Amsterdamse grachtenpanden – wat je direct thuis laat voelen. YAYS heeft op dit moment drie locaties, net buiten het centrum: Bickersgracht, Oostenburgergracht en Zoutkeetsgracht. Wij testten de laatste!

Eerste indruk

De Zoutkeetsgracht ligt op zo’n 5 minuten afstand van het centrum, net boven de Jordaan, en is makkelijk bereikbaar met het OV – de reis er naartoe was bijna niet eens noemenswaardig. Wanneer we aankomen zien we een statig en sereen grachtenpand, vrijwel het mooiste van de hele straat. Het ziet er nieuw uit en aan de buitenkant is het amper te herkennen als hotel; geen overbodige tierelantijntjes. We lopen binnen en er komt ons vooral heel veel licht tegemoet: de ruimte is super minimalistisch, volledig wit, met een eenvoudige conciërge-balie in het midden. Slechts een minuut later staan we al te midden van ‘ons’ appartement, terwijl we een korte rondleiding krijgen. Van een volledige keuken (met koelkast, oven én vaatwasser) tot een heerlijk fluffy bed, slaapbank en mooi uitzicht over de gracht: dit wordt een leuke overnachting.

Interieur

Net zoals de entree zijn ook de vloeren en muren van het appartement minimalistisch wit. De plafonds zijn niet heel hoog en op deze manier oogt de ruimte zo licht en ruim mogelijk. De keuken is compleet genoeg om er de hele dag te staan koken en bovendien netjes en schoon. Direct naast de keuken is een zitgedeelte met designstoelen en een opvallende slaapbank, grote tv en als accessoires een paar boeken over Amsterdam met oprecht interessante en lokale tips. In de slaapkamer vind je enkel een heerlijk bed, twee minimale nachtkastjes en een grote verborgen kast met extra lakens, kledinghangers, handdoeken en beauty essentials. Het appartement dat wij probeerden was zo’n 45 vierkante meter groot en bedoeld voor twee personen, met optionele uitbreiding door middel van de slaapbank.

Eindoordeel

We werden top ontvangen, hebben heerlijk geslapen en eindelijk een keertje in een echt grachtenpand kunnen wonen, al was het maar voor een nachtje. YAYS Zoutkeetsgracht is een heerlijke, rustige uitvalsbasis net buiten het centrum, ideaal voor bijvoorbeeld zakenreizen (aangezien je een heel appartement tot je beschikking hebt), maar ook als Nederlandse toerist – en zelfs Amsterdammer! – leuk om het grachtenleven een keer mee te maken en geïnspireerd te raken wat betreft je eigen (toekomstige) woning.

Voor meer informatie, andere YAYS appartementen, prijzen en het boeken van je eigen tijdelijke appartementje kun je hier de website bekijken.

Reageer op artikel:
Hotel Hotspots: Overnachten in een YAYS grachtenpand
Sluiten