NY baby! Dit zijn de origineelste en leukste hotspots in New York

Heb je een tripje naar The Big Apple op de planning staan en wil je meer zien en doen dan Wall Street, Macy’s en het Empire State Building? Dan heb je geluk, want NSMBL’s Emma bezocht deze stad en maakte een lijstje van de leukste hotspots in New York, zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

Hotspots in New York

New York is niet voor niets the city that never sleeps. Wanneer je ook op pad gaat, er is altijd iets te zien en te doen. Onderstaande lijst helpt je om een selectie te maken.

Winkelen

New York barst van de mooiste winkels en flagship stores. Onderstaande zaken zijn zeker het bezoeken waard.

1. Glossier


Ook al ben je geen beauty-junkie, deze winkel is prach-tig en een must om te bezoeken. Het interieur is overigens even geweldig als de producten. Van skincare tot make-up: de Glossier artists helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

2. The Frankie Shop


The Frankie Shop is een hemel voor elk fashion victim, zeker als je houdt van modest fashion. Het kleurenpallet van deze winkel is behouden, wat het een rustgevende plek maakt. The Frankie Shop verkoopt verschillende merken, waaronder Wandler en Café Noir. Inmiddels zit deze winkel ook gevestigd in Parijs en gaan ze binnenkort verzenden naar Nederland. Tot die tijd ben je een van de weinigen in ons land met een Frankie item.

3. Everlane


Het Amerikaanse merk Everlane staat bekend om haar transparante productieproces. De items zijn duurzaam gemaakt en het is duidelijk waarom bepaalde producten een bepaalde prijs hebben. Zoek je naar de perfecte basics die jarenlang meegaan? Dan ben je bij Everlane aan het juiste adres.

4. Acne Studios


Acne Studios is onze grote liefde. Alles wat het merk maakt is bijzonder – net als de winkels in New York (en dat zijn er maar liefst vier). De store op Greene Street is onze favoriet, inclusief geweldig interieur en aardig personeel. Nu nog even sparen.

5. INA


INA is een designer vintage winkel en behoort zeker tot de hotspots in New York. Met meerdere vestigingen, vind je geheid een vintage treasure.

Eten en drinken

Restaurants, bars en uitgaansgelegenheden in overvloed.

1. Llama Inn, Williamsburg


Bij Llama Inn in Williamsburg dineer je tussen de planten. De gerechten zijn klein en de wijnkaart is groot. Alles is geïnspireerd op de Peruaanse keuken. Tip: neem vooraf de ceviche.

2. Juliette, Williamsburg


Juliette is één van de vele Franse restaurants in New York. Je eet er typisch Franse gerechten, maar ook een lekkere Amerikaanse burger en andere classics.

3. Wayan, Nolita


Bij Wayan in de wijk Nolita eet je de lekkerste Indonesische gerechten. Ze zijn to share or not to share, omdat ze simpelweg te lekker zijn. Geniet ook van de bijpassende cocktails en reserveer van tevoren om zeker te zijn van een plekje.

4. Le Crocodile, Williamsburg


Je Crocodile is net als Juliette een heerlijk Frans restaurant in Williamsburg. Als je een tafeltje wilt bemachtigen is reserveren een must, anders is er vaak wel een plek of twee aan de bar beschikbaar.

5. Catch, Westvillage


Catch is een van de bekendste hotspots in New York. Je eet hier de lekkerste sushi van New York en zit tussen de high society te eten. Als je het te prijzig vindt, dan kan je altijd gaan voor een lunch.

6. The Butcher’s Daughter, Bowery

Bij The Butcher’s Daughter geniet je van all day brunch. Denk aan gezonde juices, gebakken eitjes en American Pancakes – alles vegetarisch en zoveel mogelijk vegan.

7. Balthazar, Soho


Ook een Franse topper in New York: Balthazar. Het is een klassieke Franse bistro, middenin Soho. Na een dagje shoppen is het de perfecte plek om neer te strijken voor Franse lekkernijen.

8. Blue Note Jazz Club, West Village


Hou je van jazz? Dan wil je vast en zeker genieten van een concert bij Blue Note Jazz Club in West Village. Reserveer van tevoren tickets voor een tafel, anders sta je aan de bar.

10. The Modern

To do’s in New York

Op elke hoek van de straat is wel iets te doen in New York. Maar hoe kan je je tijd het beste besteden? Een feestje en goed museum mogen in ieder geval niet ontbreken.

1. Guggenheim


Het Guggenheim is een waar walhalla voor moderne kunstliefhebbers. De standaard collectie bestaat uit werk van onder andere Brancusi, Paul Gauguin en Vasily Kandinsky.

2. MoMa


MoMa is misschien niet het meest originele museum om te bezoeken, maar als je van kust houdt dan word je er simpelweg heel bij van. Het museum is enorm, dus trek er een paar uur voor uit. Ben je meestal na een paar uur klaar met kijken? Zoek dan van tevoren uit welke zalen je het meest interessant vindt en bezoek deze eerst.

3. Fotografiska


Als je van fotografie houdt, dan is Fotografiska hét museum om te bezoeken. Je vindt er tentoonstellingen van grote en kleinere fotografen, maar altijd met een inspirerend verhaal.

4. 9/11 Tribute Museum

Hoe graag we ook zouden willen dat dit museum niet bestond, het is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je ontdekt hoe de dag is verlopen, welke reddingsacties er zijn uitgevoerd en hoe mensen elkaar hebben geholpen. Ook de persoonlijke verhalen zijn erg aangrijpend.

5. Circoloco


Circoloco organiseert verschillende feestjes, waarvan we de Valentijns- en Fashion Week editie bijwoonden in New York. Op een afgelegen terrein ging de menigte los in een oude loods op de tunes van Mike Servito, Tale of Us en Marco Carola. Door een feestje als deze bij te wonen ervaar je New York als een echte local. Wie wil dat nou niet? Houd Resident Advisor in de gaten voor de opkomende events en koop je tickets online.

5. Westminster Kennel Club Dog Show


Alle hondenlovers opgelet: één keer per jaar vindt de grootste hondenshow van de wereld plaats bij Madison Square Garden in New York. We waren erbij en kunnen je vertellen: dit wil je niet missen. Ondanks dat er een ‘normale’ poedel er met de hoofdprijs vandoor ging, was het een spektakel om mee te maken. Onze favoriet: Daniël de Golden Retriever.

6. New York Fashion Week


Ben je in New York tijdens New York Fashion Week? Dan is Spring Studios ook een van de grootste hotspots in New York. Het wemelt er van de bekende mensen en influencers. Check van tevoren even het schema en drink een koffie in de buurt voor de aanvang van de show.

7. Bezoek Rob Peetoom


Niets is zo leuk als een ‘oude bekende’ bezoeken in het buitenland. Dat kan je doen bij Rob Peetoom. Wij bezochten de salon in Williamsburg en kunnen bevestigen: het is een feestje. Ga erheen voor een blowdry of elke andere behandeling die je hart begeert.

Lees ook: Een nieuwe wet in New York verbiedt discriminatie op basis van haar

Reageer op artikel:
NY baby! Dit zijn de origineelste en leukste hotspots in New York
Sluiten