Redactie
Redactie Love & Life 14 dec 2018

Hottie van de maand – Britse bad boy Jason Statham

De hottie van de maand december is de 51 jarige acteur Jason Statham. Je kent de Britse acteur waarschijnlijk door zijn rollen in de vele misdaad- en actiefilms of door zijn te knappe verloofde, en sinds een jaar baby mommy, Rosie Huntington-Whiteley.

Naast dat deze hunk een enorm goed lichaam heeft is hij al sinds 1998 aan de bak in de Hollywood industrie. Maar wie is Jason Statham nou eigenlijk?

Instagram post by Jason Statham * Jun 12, 2017 at 9:46pm UTC

1m Likes, 9,404 Comments – Jason Statham (@jasonstatham) on Instagram

Achtergrond en carrière

Op 26 juli 1967 werd Jason Statham geboren in Chesterfield. Hij groeide daar op en verhuisde op latere leeftijd naar Great Yarmouth. Hij was op school enorm geïnteresseerd in sport en trainde dan ook elke dag.

Stathams carrière in de media- en entertainmentsector begon toen hij opgemerkt werd door een talent agent, die gespecialiseerd was in atleten, tijdens de training in het Crystal Palace National Sports Centre in Londen. Mede hierdoor werd hij later model voor het kledingmerk French Connection. Tijdens zijn werk voor French Connection werd hij voorgesteld aan opkomend film regisseur Guy Ritchie, die bezig was met de ontwikkeling van een filmproject. Hij was op zoek naar iemand die de rol van een oplichtende straatartiest kon spelen. Hoe Statham aan zijn eerste rol in Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) kwam lees je later in dit artikel. Vanaf 2002 volgden nog vele andere films zoals The Transporter, The Expendables, en Killer Elite.

Instagram post by Jason Statham * Sep 7, 2017 at 12:55am UTC

1m Likes, 11.4k Comments – Jason Statham (@jasonstatham) on Instagram

Meest recente rol: Jonas Taylor in The Meg

Zijn meest recente rol speelt hij in The Meg. Een actie-thriller die is gebaseerd op de boeken van Steve Alten. In de film verkent een onderzoeksteam met een onderzeeër de diepe zee, alles lijkt goed te gaan totdat ze worden geconfronteerd met een 23 meter lange megalodon. Diepzee Reddingsduiker Jonas Taylor (Jason Statham) wordt ingeschakeld om de bemanning te redden van de haai, waarvan men dacht dat die was uitgestorven.

@megmovie #TheMeg

429.6k Likes, 1,231 Comments – Jason Statham (@jasonstatham) on Instagram: “@megmovie #TheMeg”

Stuntman

Statham is een soort Britse Jackie Chan. Hij doet bijna al zijn stunts in actiefilms zelf. Een van zijn letterlijke hoogtepunten was het helikoptergevecht in de film Crank. Op 700 meter hoogte hing hij boven Los Angeles!

Een sprong in het diepe

Hij was vroeger een van de beste duikers van Groot-Brittannië. Hij deed mee aan verschillende Olympische proeven, the Commonwealth Games en werd 12e op het wereldkampioenschap schoonspringen.

Hustler

Voordat Statham bekend werd verdiende hij de kost als verkoper van parfum, juwelen en horloges. Deze spullen werden ‘van een vrachtwagen geduwd’ en The Stath ving het op. Hierna verkocht hij ook allerlei namaakartikelen waardoor hij geweldige verkooppraatjes ontwikkelde. Hij kreeg zijn rol in Lock, Stock & Two Smoking Barrels dan ook door zijn verkooppraatjes: Guy Ritchie beloofde hem de rol, alleen wanneer Statham hem wist te overtuigen een nep horloge van hem te kopen.

#mechanic

425.6k Likes, 4,531 Comments – Jason Statham (@jasonstatham) on Instagram: “#mechanic”

Strike a pose

Naast schoonspringer is Statham ook model geweest voor Tommy Hilfiger, Levi’s en French Connection. Dit modellenwerk heeft zelfs geleid tot een aantal videoclips! Zo danste hij in de clip van Comin’ On van The Shamen in een Tarzan slip!

Niet de beste chauffeur

Statham wisselde vroeger zijn vader af op lange autoreizen maar hij pakte toen wel wat slechte rijgewoonten op voordat hij überhaupt 15 jaar oud was. Toen hij uiteindelijk examen mocht doen faalde hij drie keer.

Jason Stathams nieuwste film, The Meg, is vanaf 19 december verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Hottie van de maand: good girl Anne Hathaway

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Reageer op artikel:
Hottie van de maand – Britse bad boy Jason Statham
Sluiten