Laura Gommans
Laura Gommans Entertainment 5 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

Hottie van de week: Bill Skarsgård, de clown uit IT

Ontmoet Pennywise, de angstaanjagende clown uit de horrorfilm IT. Hij is verantwoordelijk voor vele nachtmerries en slachtoffers van een clownfobie. Het zal je dan ook verbazen dat de acteur achter de horrorclown met de rode ballon, de enorm knappe 27-jarige Bill Skarsgård is.

In het Zweedse Vällingby werd in 1990 Bill Istvan Günther Skarsgård geboren. Het was (toevallig?) hetzelfde jaar dat de miniserie Stephen King’s It uitkwam. De serie is later gebundeld tot een film van drie uur, waarin de clown Pennywise werd gespeeld door de acteur Tim Curry.

Familie

Bill is de zoon van de acteur Stellan Skarsgård, die bekend is van zijn rollen als Bootstrap Bill in Pirates of the Caribbean. Bill komt uit een echt mannengezin met vijf broers en twee halfbroers. drie van zijn broers zijn ook acteurs; Alexander, Gustaf en Valter. Zijn net zo knappe broer Alexander is 14 jaar ouder en bekend om zijn rol als Tarzan in The Legend of Tarzan én natuurlijk als vampier Eric Northman in de serie True Blood. Bill heeft zelf onder meer de hoofdrol gespeeld in de Netflix-serie Hemlock Grove, met Nederlandse actrice Famke Janssen als zijn moeder.

Relatie

Bill heeft een relatie met de 32-jarige Zweedse actrice Alida Morberg. Ze is vooral in Zweden bekend door haar rollen in Zweedse tv-series en een horrorfilm genaamd Sensoria (2015).

Weetjes over Bill Skarsgård

Met een lengte van 1,92 en zijn prachtige groene ogen, zal het geen verrassing voor je zijn dat hij ooit werkte als model voor H&M.

Om zich voor te bereiden op zijn rol als Pennywise de clown kreeg Bill hulp van een bewegingscoach. Hij was ook geïnspireerd door de horrorfilm The Shining (1980) en door herinneringen aan de manier waarop zijn een van zijn broers rende als kind. Hierdoor wist Bill de clown een unieke, absurde lichaamstaal te geven, vooral wanneer Pennywise in zijn angstaanjagende aanvalsmodus gaat.

Tussen opnames door liep Bill als een maniak rond op de set van IT. Hij lachte, schreeuwde en maakte rare geluiden. Dit deed hij om de essentie van het idiote karakter zo goed mogelijk vast te houden. Een van de jonge figuranten vond het te overweldigend en begon te huilen.

Het kostte make up artists wel 5 uur om voor de opnames zijn IT make-up aan te brengen.

Het grootste deel van de film is opgenomen in Canada. Na de opnames vloog Bill terug naar zijn woonplaats Stockholm. Thuis had hij nog 2 weken lang last van surreële dromen waarin hij Pennywise was.

De eerste film die Bill Skarsgård de stuipen op het lijf joeg was Jurassic Park, die hij stiekem samen met een van zijn oudere broers keek. Hij kreeg later nachtmerries over dinosaurussen die door zijn slaapkamerraam naar binnen keken.

IT, de meeste succesvolle griezelfilm aller tijden, is nu verkrijgbaar op DVD, Bluray en On Demand en wij mogen 10 DVD’s of BluRay’s weggeven! Stuur een mailtje naar [email protected] met als onderwerp IT, met je naam en adres en of je een DVD of een BluRay wil. We gebruiken je gegevens alleen als je wint!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hottie van de week: Bill Skarsgård, de clown uit IT
Sluiten