Alex Ebbers
Alex Ebbers Entertainment 9 mei 2018

Hottie van de week: Gillian Jacobs, je nieuwe #wcw

Helaas moeten we je melden dat je huidige Women Crush Wednesday per direct gedumpt moet worden. Ze moet namelijk worden vervangen voor deze blondine met blauwe ogen; Gillian Jacobs.

De 35 jaar jonge Amerikaanse komt je misschien bekend voor als de drank- en drugsverslaafde Mickey uit de serie ‘Love’, als de slungelige Britta uit de serie ‘Community’ of als de knappe Gwen in de komediefilm ‘Brother Nature’. Maar wie is Gillian eigenlijk? Waar komt ze vandaan? En rookt ze irl ook wiet in haar auto?

Carrière

Gillian werd in 1982 geboren in de Amerikaanse stad Pittsburgh. Als jong meisje kwam ze al vroeg in aanraking met acteren, ze ging vanaf haar achtste naar acteerlessen en trad op in de lokale theater. Na de middelbare school verruilde ze Pittsburgh voor The Big Apple waar ze aan de prestigieuze Juilliard School ging studeren. In 2004 studeerde ze af en daarna ging het hard voor de toen 22-jarige Gillian. Ze kreeg haar eerste echte rol in de serie ‘The Book of Daniel’ waar ze drie afleveringen in meespeelde. Daarna maakte ze meerdere gastoptredens bij series als ‘Fringe’ en ‘Law & Order’, ook speelde ze in een musical genaamd ‘Cagelove’. Alhoewel die musical bij de meeste critici niet in de smaak viel, schreef The New York Times dat het publiek Gillian in de gaten moest houden, ze zou nog wel eens een ster kunnen worden.


Een ster worden is precies wat ze deed. Zo heeft ze in de afgelopen jaren al in ruim 25 series en bijna 30 films verschillende rollen gehad. Bij het grotere publiek is ze het meest bekend dankzij de Netflix serie ‘Love’ waar Gillian de rol speelt van de alcohol-, drugs- en liefdesverslaafde Mickey. In de film ‘Brother Nature’ speelt ze de beeldschone Gwen, de vrouw van de hoofdrolspeler die smoorverliefd op haar is. Binnenkort is ze te zien in een nieuwe Netflix film ’Ibiza’. In de film speelt ze de rol van Harper die samen met twee vriendinnen naar Spanje gaat, in eerste instantie voor een business trip maar dit verandert al snel in een party weekend.

Privé

Gillian groeide op bij haar moeder, haar ouders scheidden toen ze twee jaar oud was. Op jonge leeftijd merkte ze dat ze makkelijker omging met volwassenen dan met kinderen van haar eigen leeftijd. Hierdoor had ze minder vriendjes en vriendinnen. Om toch vrienden te maken gaf Gillians moeder haar dochter op voor theaterlessen. Vanaf dat moment staat het grootste gedeelte van Gillian’s leven in het teken van acteren.

Gillian blijkt in real life een totaal ander persoon te zijn dan de karakters van de meeste rollen die ze speelt. Zo is ze in het echt veel minder stoer en edgy dan dat ze is in veel van haar rollen. Zo blijft ze liever een avondje lekker thuis dan helemaal uit d’r dak te gaan.


Wat betreft de liefde, die heeft ze voor zover we weten nog niet gevonden. Ze heeft relaties gehad, maar die heeft ze verassend goed uit de media weten te houden. Wel vertelde ze over een legendarische date met een jongen die haar probeerde te verleiden met de tekst; ‘’Kom mee naar mijn huis, dan zal mijn moeder een ontbijtje voor je maken morgenochtend’’. Uiteraard was dit geen blijvertje.

Weetjes

Getalenteerd, grappig en slim, dat is wat we al weten van Gillian, maar wat is er nog meer? Om te beginnen is ze een ‘teetotaler’. Dit is geen vertaling van een theeleut, het betekent geheelonthouding. Gillian ziet dus volledig af van het gebruik van alcohol. Ze heeft zelfs nog nooit één glas alcohol gedronken en dat terwijl haar familie een bierbrouwerij bezit. De reden voor haar eeuwige nuchterheid heeft zo niet openlijk toegelicht, maar ze geeft wel aan dat er een connectie is met het feit dat de familie een brouwerij bezit. Zo schijnt haar vader een alcoholist te zijn geweest. Of ze geniet van andere drugs is niet bekend, maar dat ze alcohol overslaat, betekent niet dat ze een saai leven leidt. Zo is ze ooit in een Italiaanse trein beroofd nadat ze gedrogeerd was, ze heeft een hond die Mike heet, ze houdt van Shakespeare, ze had tijdens haar studententijd geen geld voor een bed en sliep in een ligstoel en ze houdt zo erg van huizen uit de ‘roaring twenties’ dat ze speciaal daarvoor is verhuisd naar een huis gebouwd in de jaren ‘20.


Van een jonge, enthousiaste chick zonder vrienden die sliep in een ligstoel, naar een van de grootste Hollywoodsterren op dit moment. Daarnaast bezit ze ook nog de beauty & brains. Alle ingrediënten om je nieuwe Women Crush Wednesday te worden. Toch?


‘Love’ seizoen 1 t/m 3 en ‘Nature Brother’ staan op Netflix, de film ‘Ibiza’ vanaf 25 mei.

Hottie van de week: Flying Dutchman Michiel Huisman

Hottie van de week: Wonder Woman Gal Gadot

Hottie van de week: Jason Momoa, een pretty bad boy

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hottie van de week: Gillian Jacobs, je nieuwe #wcw
Sluiten