Laura Gommans
Laura Gommans Entertainment 14 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

Hottie van de week: Jason Momoa, een pretty bad boy

Een ruige, stoere langharige surfer. Dat is waarschijnlijk het eerste wat je denkt bij Mister Jason -Mmmh…-Momoa. Hij blijkt echter meer te zijn dan een pretty boy. Hij is vader, model, producer en als acteur vooral bekend van zijn rollen als Khal Drogo in Game of Thrones (2011–2012), als Conan in Conan the Barbarian (2011) en als Aquaman in Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), Justice League (2017) en Aquaman (2018). Wat gaat er allemaal schuil achter deze knappe man met de ruige looks en lange lokken?

Familie

Joseph Jason Namakaeha Momoa, werd in 1979 in Honolulu, Hawaii geboren. Zijn moeder is Amerikaanse, van Duitse komaf en werkte als fotografe. Zijn vader is Hawaiiaans en werkte als een schilder. Jason groeide als enig kind op bij zijn moeder in Iowa. [foto]

Jason Momoa Relatie

Jason had als jongetje van acht jaar al een crush op de Amerikaanse actrice Lisa Bonet (51), die in die tijd Denise Huxtable-Kendall speelde in The Cosby Show. Lisa Bobet begon op haar elfde te acteren in reclamespotjes en werd bekend door haar rol in The Cosby Show. Verder was ze onder andere in 1998 te zien in de film Enemy of the State en in 2000 had ze een rol in High Fidelity. Tussen 1987 en 1993 is ze getrouwd geweest met zanger Lenny Kravitz. Samen kregen ze een dochter, Zoë Kravitz.

In 2005 werden Lisa Bonet en Jason Momoa in een bar aan elkaar voorgesteld door vrienden en kregen een relatie. Twee jaar later werd hun dochter Lola Iolani Momoa geboren en een jaar later zoon Nakoa-Wolf. Jason is ook de stiefvader van Lisa Bonet haar eerste dochter Zoë Kravitz.

Carriere en weetjes

Jason studeerde in Iowa en Colorado Marine Biology en Wildlife Biology. Hij verhuisde later naar zijn vader in Hawaii waar hij begon te werken in een surfshop en als model. Met zijn 1,93m lange, gespierde lichaam won hij in 1999 de titel “Hawaii’s Model of the Year.” In dat zelfde jaar werd hij uit 1.300 anderen gekozen voor een rol in Baywatch. Hij maakte zijn acteerdebuut als Jason Ioane in het 10e seizoen van Baywatch Hawaii. Toen de show was afgelopen reisde hij een paar jaar rond. In Tibet ontdekte hij het Boeddhisme en hij mediteert nog steeds iedere dag. In 2001 verhuisde hij naar Los Angeles om zich te richten op zijn acteercarrière.

Zijn rollen als “Ronon Dex” in de serie Stargate: Atlantis (2004), Hkal Drogo in Game of Thrones (2011) en Conan in Conan the Barbarian(2011) gaven hem steeds meer bekendheid.

De producer en regisseur van Batman v Superman: Dawn of Justice zijn groot fan van Game of Thrones. Toen ze Jason als Khal Drogo zagen wisten ze direct dat hij de perfecte Aquaman zou zijn. Een out of the box gedachte omdat de stripversie van Aquaman er heel anders uitziet.

Leuk detail: zijn achternaam “momoa” betekent in het Polynesisch “droog”.

Jason heeft een productiebedrijf genaamd “Pride of Gypsies”. Hij heeft enkele korte films geregisseerd en zijn eerste speelfilm Road to Paloma (2014) waarin hij ook de hoofdrol speelt.

In zijn vrije tijd houdt hij o.a. van mountainbiken, klimmen, snowboarden, longboarden en skateboarden. Zijn oom is zelfs de bekende surfer Brian L. Keaulana en zijn andere oom Rusty Keaulana is longboard kampioen. Daarnaast heeft Jason een grote liefde voor muziek. Tijdens de opnames van Justice League speelde hij zelfs gitaar in zijn Aquaman kostuum.

Het litteken op zijn linker wenkbrauw is zijn handelsmerk geworden en geeft hem die extra bad boy look. Het litteken is het gevolg van een ruzie in een bar waarbij hij een bierglas tegen zijn oog kreeg. Het glas verblindde hem niet maar hij kreeg wel 140 hechtingen. Dit ongeluk loste wel het “probleem” op dat hij altijd als een pretty boy werd gezien. Met het litteken werd hij voor eeuwig een pretty bad boy.

Volg Jason op Instagram! Justice League komt 21 maart uit op DVD.

Reageer op artikel:
Hottie van de week: Jason Momoa, een pretty bad boy
Sluiten