Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 22 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoe je je huid exfolieert zonder hem te beschadigen

Het goed verzorgen van je huid lijkt soms een onmogelijke taak. Toch is het echt niet zo ingewikkeld als het misschien lijkt. Reiniging en hydratatie zijn de key-factoren die je huid laten stralen. En een stap die daaraan meewerkt is exfoliëren. Maar hoe pak je dat precies aan?

First things first: waarom exfolieer je?

Door te exfoliëren verwijder je dode huidcellen en reinig je je poriën. Hierdoor gaat je huid meer stralen en kunnen poriën minder groot lijken. Veel mensen gebruiken hiervoor een scrub, maar dit kun je beter niet doen. Gebruik dat lekker voor je handen of voeten, maar niet voor je gezicht. Scrub zorgt er namelijk voor dat de dode huidlaag wordt verwijderd – wat je inderdaad wilt als je exfolieert. Maar, daarnaast tasten de korreltjes helaas ook gezonde huid aan, wat je natuurlijk wilt vermijden bij een goede huidverzorging. Kortom, exfoliëren doe je zonder scrub.

Maar waarmee exfolieer je je huid dan?

Het beste product dat je kunt gebruiken voor het exfoliëren, is een chemische exfoliant. Klinkt heel eng en schadelijk, maar dat is het niet. Een exfoliant lost de dode huidcellen van de bovenste huidlaag op, zonder daarbij de gezonde huid hieronder te beschadigen. En dat is natuurlijk precies wat je wilt. Een fijne exfoliant vinden wij die van Uncover Skincare.

Ken je huidtype

Bij het exfoliëren is het belangrijk om je huidtype te weten. Een exfoliant voor een droge of normale huid heeft namelijk een andere samenstelling dan een exfoliant die geschikt is voor een vette huid.

Bescherm je huid

Doordat je je huid ontdoet van een extra laagje, is deze na het exfoliëren extra gevoelig voor UV-straling. Zorg er daarom voor dat je deze goed beschermt met een product dat beschermt tegen de zon. Ook op dagen dat het niet zonnig is, is het overigens belangrijk je huid te beschermen tegen UV-straling. Dit komt namelijk gewoon door de wolken heen.

Bouw het gebruik van een exfoliant op

Als je net begint met het gebruik van een exfoliant, kan het gebeuren dat je huid hierop reageert. Daarom is het belangrijk het rustig op te bouwen. Begin met een keer per week en bouw dit zo op. Uiteindelijk zou je dagelijks een exfoliant moeten kunnen gebruiken. Let er dan wel extra goed op dat je je huid goed beschermt.

Geloof ons, als je eenmaal begint aan het gebruik van een exfoliant, wil je nooit meer zonder. Het is echt een wondermiddeltje waar iedere huid baat bij heeft.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is hoe je je huid exfolieert zonder hem te beschadigen
Sluiten