Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 20 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Huidproblemen door je mondkapje? Dit doe je eraan en zo voorkom je het

Grote kans dat je op veel momenten een mondkapje draagt. In publieke ruimtes is er een dringend advies om een mondkapje te dragen en op andere plekken is het zelfs verplicht. Hoewel we weten dat een mondkapje kan bijdragen aan het indammen van het virus, is het voor je huid geen pretje. Mondkapjes zorgen namelijk voor acne (of ‘maskne’) en andere huidproblemen.

Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Daarom delen wij de beste adviezen om het te verhelpen én te voorkomen.

1. Houd je masker en je huid schoon

Het meest gehoorde huidprobleem door het dragen van een mondkapje? Acne rondom de wangen en kin, oftewel ‘maskne’. En dat kan niet alleen komen doordat je mondkapje vies is, maar ook omdat je zweet onder het masker. Dit zweet blijft op je huid zitten en verstopt je poriën waardoor uiteindelijk acne ontstaat. “If you are noticing increased blackheads on your nose and chin, this is most likely down to wearing the mask,” legt huidspecialist Lucy Xu uit.

Hoe voorkom je dat je poriën verstoppen? Zorg ervoor dat je je mondkapje elke dag schoonmaakt of elke keer een andere gebruikt. Daarnaast is het belangrijk om je gezicht goed te wassen, vooral ‘s avonds. Dat doe je door double cleansing: eerst micellar water, gevolgd door een goede face cleanser. Gebruik daarna een toner, serums en een hydraterende crème voordat je naar bed gaat.

2. Stop tissues en poeder in je handtas

Over zweet gesproken: we hebben regelmatig een sweaty upper lip. Het beste advies is natuurlijk om je huid goed te verzorgen en geen make-up te dragen. Hoewel dat niet in elke situatie kan, is het belangrijk om je voor te bereiden. Zorg bijvoorbeeld dat je setting spray gebruikt als je make-up erop zit en stop een poeder in je tas om glimmende huid te voorkomen. Daarnaast komen tissues altijd van pas om je te helpen met een zwetende huid.

3. Gebruik een volle nachtcrème

Niet alleen maskne is een probleem voor de huid, ook irritatie en een jeukerige huid zijn bijkomende problemen door het dragen van een mondkapje. Dit komt doordat er weinig frisse lucht bij je huid komt en er een broeierig effect ontstaat onder het mondkapje. Het masker zit vaak strak om de neus en een droge, jeukerige neus kan dan het gevolg zijn.

Maar ook de mond, wangen en kin hebben het te verduren. Om jeukerigheid en irritatie te voorkomen is het goed om een volle, rijke nachtcrème te gebruiken. Zo’n crème helpt irritatie te voorkomen en zorgt ervoor dat je huid weer rustig kan worden. Gelukkig draag je ‘s nachts geen mondkapje.

4. Denk aan je lippen

Terwijl we druk bezig zijn om onze huid zo mooi mogelijk te houden, worden de lippen vaak vergeten. Toch zijn mondkapjes ook voor de lippen geen succes. Droge lippen zijn het gevolg. Draag dus altijd een balm of olie bij je en gebruik ‘s avonds een zachte scrub voor de lippen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Huidproblemen door je mondkapje? Dit doe je eraan en zo voorkom je het
Sluiten