Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 22 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Handig: dit plaatje laat precies zien hoeveel je van je huidverzorging je moet gebruiken

Zit je altijd te puzzelen als het gaat om hoeveel moisturiser (of andere huidverzorging) je precies moet gebruiken om je gezicht minder droog te maken, of hoeveel SPF je nou eigenlijk op je moet smeren? Dan is dit artikel voor jou.

Te veel van je huidverzorgingsproduct gebruiken is zonde, maar te weinig is ook weer niet goed. Maar hoe kom je er nou achter wat de dosering van je huidverzorging precies is? That’s where we come in. Op Instagram kwamen we een handig plaatje tegen.

Hoeveel moet je van je huidverzorging gebruiken

Een druppel, een pinknagel: op veel huidverzorgingsproducten staat wel aangegeven hoeveel je ervan moet gebruiken, maar wat beteken die termen echt? Op Instagram verscheen een informatief plaatje wat laat zien hoeveel je eigenlijk van je huidverzorging moet gebruiken.

Doseren kun je leren

Wat blijkt? Van sommige producten moet je veel minder gebruiken dan je eigenlijk doet, zoals van shampoo. Het schijnt dat je het beste een hoeveelheid ter grootte van een vijftig eurocent-muntje kunt gebruiken. Voelt het weinig? Verdun je shampoo dan met water.

De juiste hoeveelheid van je producten gebruiken, zorgt er niet alleen voor dat je geld bespaart én dat het beter voor het milieu is, maar ook dat het product zijn werk doet. Gebruik je te weinig van bepaalde huidverzorging, dan kan het zijn dat het niet genoeg bescherming biedt tegen bijvoorbeeld UV-straling of vervuiling.

Nog meer tips nodig hoe je het maximale uit je beautyproducten kunt halen? Hier lees je er meer over.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Handig: dit plaatje laat precies zien hoeveel je van je huidverzorging je moet gebruiken
Sluiten