Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty 25 nov 2019
Leestijd: 5 minuten

De 10 belangrijkste do’s en don’ts om de mooiste huid van je leven te krijgen

Hoe ouder je wordt, hoe meer je het belang van huidverzorging inziet. Je realiseert je inmiddels maar al te goed dat fijne producten de basis vormen voor een mooie huid. Wij hebben tien belangrijke do’s en don’ts voor je op een rij gezet om de mooiste huid van je leven te krijgen.

Een stralende huid krijg je niet vanzelf. Misschien voer je zelfs bepaalde handelingen uit in je dagelijkse routine die je huid niet bepaald ten goede komen. Daarom: de beste tips op het gebied van huidverzorging op een rij.

Huidverzorging: de do’s

Wie weet kan jouw daily routine op het gebied van huidverzorging nog wel wat goede tips gebruiken. Als je deze vijf handelingen uitvoert ben je al een hele stap dichter bij een stralende huid.

1. Je gezicht reinigen

Het reinigen van je gezicht is ontzettend belangrijk als je make-up draagt maar ook als je géén make-up draagt. Het liefst zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Als er viezigheid op je gezicht achterblijft, is de kans op onzuiverheden namelijk veel groter en dat wil je nou juist zien te voorkomen.

Gebruik voor het reinigen van je gezicht NIVEA Reinigingsolie, daarmee lukt het je om ieder spoor van make-up of viezigheid succesvol te verwijderen. De nieuwe NIVEA Gezichtsreinigingsoliën verwijderen effectief vuil, talg en zelfs waterproof make-up ongeacht het huidtype dat je hebt. Door de oil to milk formule heb je na gebruik ook geen vette huid.

Het is belangrijk dat je je gezicht grondig reinigt. Dat betekent dat je de producten echt hun werk moet laten doen. Zo ook de reinigingsolie.

Stap 1: Doseer 1-2 pompjes in droge handen en masseer het product in op een droog gezicht met gesloten ogen. Make-up, talg en vuil verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Stap 2: Voeg water toe om een melkachtige textuur te creëren. De olie-naar-melk transformatie is nu duidelijk zichtbaar op de huid. Het water zorgt voor een zeer lichte, melkachtige textuur.

Stap 3: Spoel het gezicht grondig af. De huid is nu heerlijk schoon en voelt silky smooth aan.

huidverzorging van Nivea
Bron: NIVEA

2. Je huid hydrateren

Een droge huid is ontzettend vervelend en we hebben er allemaal wel eens last van. Het kan zelfs zorgen voor een trekkerig gevoel en schilfers op de huid. Het is dan belangrijk om je huid goed te hydrateren. Hier kun je vochtinbrengende moisturizers voor gebruiken. Een moisturizer is eigenlijk onmisbaar in je dagelijkse routine en zeker in de herfst- en wintermaanden kan jouw huid wel een oppepper gebruiken.

3. Slaap op een satijnen kussensloop

Op een satijnen kussensloop slapen, is niet alleen goed voor je haar (minder klitten en gespleten punten) maar óók voor je huid. Een katoenen kussensloop onttrekt vocht (zweet) uit je huid terwijl je slaapt en daardoor kun je wakker worden met een droge huid. Een satijnen kussensloop voorkomt onzuiverheden omdat je huid veel beter kan ademen waardoor je huid niet uitdroogt.

4. Je make-up kwasten reinigen

Dit klusje schiet er – eerlijk is eerlijk – al gauw bij in. Toch is het belangrijk om je make-up kwasten en/of blenders minimaal één keer per week schoon te maken. Daar heb je zelfs speciale brush cleansers voor. Kwasten en blenders kunnen namelijk een broedplaats voor bacteriën zijn en die wil je echt niet op je huid smeren ‘s ochtends.

5. Let op je voeding

De één is er gevoeliger voor dan de ander, maar helaas kan je huid enorm worden beïnvloed door wat je eet. Met name suiker kan een boosdoener zijn en voor puistjes zorgen. Ook verzadigde vetten kunnen van invloed zijn op je huid. Verzadigde vetten vind bijvoorbeeld onder andere in varkensvlees. Kies dus liever voor voedzame producten die veel vitamines bevatten. Vooral vitamine C is een pré voor een mooie en stevige huid.

Huidverzorging: de don’ts

Hierboven heb je kunnen lezen wat je vooral wél moet doen om een gezonde huid te krijgen of te behouden. Hier lees je wat je beter niet kunt doen.

1. Met make-up op gaan slapen

Dit. Nooit. Doen. Het reinigen van je huid is een essentieel onderdeel als je een stralende en egale huid wil behouden. Hoe moe je ook bent, neem altijd even de tijd om je make-up eraf te halen.

2. Te warm douchen

Te warm en te lang douchen is echt niet goed voor je huid. Ten eerste zorgt het warme water ervoor dat je huid enorm uitdroogt. Wellicht merk je ook dat als je uit de douche stapt je huid trekkerig aanvoelt. Smeer er in dat geval meteen een hydraterende crème op.

3. Je gezicht scrubben

Beperk het scrubben van je gezicht (als je dat doet) tot 1 à 2 keer per week.  Scrubben kan je gezicht namelijk beschadigen en dat kan er zelfs voor zorgen dat je een grotere uitbraak van onzuiverheden krijgt.

Het is veel beter om je huid te exfoliëren. Een exfoliant bevat (fruit)zuren. Daarmee verwijder je dode huidcellen gemakkelijk omdat deze sneller loslaten van de laag cellen onder je bovenste huidlaag. Dit is veel zachter voor de huid dan scrubben.

4. Puistjes uitknijpen

Een puistje in je gezicht kan enorm vervelend zijn. Zeker als je nét die leuke date gaat zien. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar knijp puistjes niet uit met je handen (en nagels). Je beschadigt je huid ermee en onder je nagels zitten enorm veel bacteriën.

Als je écht je puistjes wil uitknijpen, kun je daar een speciale tool voor kopen. Toch is het beter om het puistje gewoon te laten uitdrogen, het gaat vanzelf weer over.

5. Te veel aan je gezicht zitten

Zit jij vaak met je handen aan je gezicht? Probeer er eens op te letten en kijk of je op bepaalde plekken in je gezicht meer last hebt van onzuiverheden. Door de dag heen raak je enorm veel vieze spullen aan: van de deurklink tot je telefoon. Als je steeds met je handen aan je gezicht zit, kun je deze bacteriën dus makkelijk overbrengen.

Nu je weet wat je vooral wél en wat je beter niet kunt doen voor een mooie en gezonde huid kun jij in ieder geval aan de slag. Het gebruik van fijne producten in combinatie met de juiste verzorging zal ook bij jou helpen om een mooie huid te krijgen.

In samenwerking met NIVEA.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
De 10 belangrijkste do’s en don’ts om de mooiste huid van je leven te krijgen
Sluiten