Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 13 okt 2020

De beste natuurlijke huidverzorging voor elke twenty-something

Je huidverzorging is erg belangrijk, vooral als je een twenty-something bent. Het is een must om een goede skincare-routine te hebben. Fijn voor ons, dat de verzorging voor je huid helemaal niet zo lastig hoeft te zijn. En voor jou is het al helemaal makkelijk, want wij hebben al voor je uitgezocht wat je huid nodig heeft.

Een badkamerkastje vol met producten is leuk, maar een goede skincare-routine gaat verder dan dat. Zo kan je het het beste aanpakken.

Huidverzorging als je twenty-something bent

Je huid verzorgen als twenty-something is heel anders dan toen je een tiener was. Rond de 25 jaar daalt de natuurlijke productie van collageen en elastine in je lichaam, wat betekent dat je plotseling andere huidproblemen hebt om je zorgen over te maken. Je huidverzorging gaat er anders uitzien.

Er komt meer bij kijken dan een badkamerkastje vol met verzorgingsproducten. Je zult jezelf bedanken als je deze huidverzorging toepast.

1. Houd het simpel

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende huidverzorgingsproducten te vinden. Met zoveel opties kun je in de verleiding komen om te veel te gebruiken. Maar hoe meer producten je op je gezicht smeert, hoe groter de kans dat je huid puistjes krijgt of geïrriteerd raakt. Probeer daarom een afweging te maken.

Voor je huidverzorging is het belangrijk om niet te veel producten te gebruiken. Kies ook het liefst voor producten met een milde werking.

2. Gebruik SPF

Als je in de twintig bent, is je huid al aangetast door omgevingsinvloeden. Het is daarom een must om iedere dag SPF te dragen, zélfs in de winter. Het beschermt je huid tegen UV-stralen, zodat je huid geen rimpels of huidbeschadiging krijgt. Er zijn tegenwoordig veel producten te vinden waar SPF in zit, zoals foundation of een dagcrème.

3. Was je gezicht

Je gezicht wassen is een belangrijke stap. Laat de make-upreinigingsdoekjes staan en ga voor een dubbele reiniging in de avond. Wat dus niet in je huidverzorging mag ontbreken, is micellair water. Gebruik een micellair water en een zachte reinigingsgel om je gezicht te wassen. Je gezicht is meteen veel schoner en al het vuil is verwijderd.

4. Vervang je handdoek

Probeer na het wassen van je gezicht niet steeds dezelfde handdoek te gebruiken. Je gezicht afdrogen met een oude vuile handdoek is het meest gemaakte fout als twenty-something. Probeer je gezicht liever te deppen met schone herbruikbare microvezelpads, zo voorkom je dat je geen bacteriën achterlaat op je gereinigde gezicht.

5. Vochtinbrengende crème

Hoewel iedere huid anders is, mag een vochtinbrengende crème niet ontbreken aan je huidverzorging. Stop niet bij je kaaklijn, maar smeer het product ook op je nek. Zo blijft je huid goed gehydrateerd en heb je minder te kans om rimpels te krijgen als twintiger.

6. Schoonheidsslaapje

Het woord schoonheidsslaapje bestaat niet voor niets. Voldoende slapen zorgt écht voor een betere huid. Dermatologen raden aan om iedere dag minstens zeven uur te slapen. Maak hier een gewoonte van, zo krijgt je lichaam ook voldoende rust. Probeer ook op je rug te slapen, dat is namelijk veel beter voor je huid.

7. Let op je voeding

Huidverzorging bestaat niet alleen uit het smeren van producten, maar ook wat je eet en drinkt. Je dieet heeft veel invloed op je huid. Hoe gezonder je eet, hoe gezonder je huid wordt. Ga voor groene sapjes en probeer vaker de koffie over te slaan. Je zult merken dat dit wonderen zal doen voor je huid op lange termijn.

Reageer op artikel:
De beste natuurlijke huidverzorging voor elke twenty-something
Sluiten