Waarom er niks mis is met een lekker potje janken op de werkvloer

Huilen een teken van zwakte? Zeker niet. Het zit nou eenmaal niet altijd mee in het leven en af en toe even lekker uithuilen is goed voor je. Van gevoelens opkroppen is nog nooit een mens blij geworden, al zijn er situaties waarin je je tranen liever wegslikt. Wat nou als de tranen over je wangen rollen op de werkvloer: done or not done?

Wat ons betreft een dikke done natuurlijk, alleen al omdat je je nooit wat moet aantrekken van een ander. Oké, niet te letterlijk natuurlijk maar welkom in 2019: iedereen is een mens en ieder mens huilt weleens.

Huilen op de werkvloer

Huilen op de werkvloer vinden sommige mensen een dingetje want je behoort je A) professioneel te gedragen en B) het is een teken van zwakte want wtf moet je baas wel niet denken als jij in tranen uitbarst. Nah, bekijk het van de andere kant want wtf moet jouw baas wel niet denken als jij je niet op je gemak voelt op de werkvloer en jij je ware emoties niet kunt tonen?

Van je collega’s moet je het hebben

Letterlijk, want de meeste mensen zitten vijf dagen in de week acht uur per dag met hun collega’s opgescheept. Dan is het wel zo fijn als jullie er samen wat moois van kunnen maken (en in het meest gunstige geval vrienden worden).

Als jij moet huilen op werk en je collega’s steunen je schept dat nog een veel betere emotionele band tussen jullie. Die band is uiteindelijk ook weer bevorderlijk voor je werkplezier dus wij zien hier alleen maar winnaars. De volgende keer dat jij een traantje moet wegpinken op werk lekker laten gaan dus. Huilen is nooit iets om je voor te schamen.

Reageer op artikel:
Waarom er niks mis is met een lekker potje janken op de werkvloer
Sluiten