Thuis aan het werk? Met deze 5 handige tips maak jij je huis een productieve plek

De kans op afleiding is groot als je vanuit huis werkt of studeert. Je kijkt stiekem na elke bladzijde een video op YouTube, je maakt constant lekkere snacks en voor je het weet zit je op bed op je telefoon te scrollen.  Hoe zorg je er nou voor dat je jouw huis een productieve plek wordt?  Met deze tips gaat dat zeker lukken.

Thuis zijn er zoveel dingen die je kunnen afleiden, dat het misschien lastig wordt om in een productieve flow te komen. Gelukkig zijn er manieren om productiever te worden als je thuiswerkt, dus kom maar door met die tips.

Zorg voor veel planten

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat planten mega goed zijn om te hebben in huis. Planten zorgen er namelijk voor dat je minder gestrest én minder vermoeid bent. Daarnaast helpen ze je te concentreren. Precies wat je nodig hebt tijdens een dag hard werken of studeren, dus kom maar op met die productieve plek met plantjes.

Een bosje bloemen op je bureau of de keukentafel kan er ook voor zorgen dat je humeur wordt verbeterd, en je daardoor meer zin hebt om aan de slag te gaan. Haal die dus snel in huis.

Kleur

Net als bloemen kan de kleur om je heen onbewust veel doen voor je humeur. De kleur van je muur kan dus invloed hebben op je productiviteit.

Blauw

Blauw op de muur zorgt voor een kalmerend effect. Dat komt volgens onderzoek van de University van British Columbia omdat we blauw associëren met blauwe luchten en helder water.

Rood

Een rode omgeving zorgt ervoor dat jij je beter kan focussen op de details en belangrijke informatie beter kan onthouden. Moet jij over prijzen en deals onderhandelen? Zelfs een rode schermafbeelding op je computer kan er al voor zorgen dat je assertiever wordt.

Groen

Lukt het maar niet om thuis creatieve ideeën te krijgen? Dan kan groen op de muur je een handje helpen. Uit onderzoek blijkt dat de kleur groen je creatiever en positiever maakt.

Zijn deze kleuren niets voor jou? Dan kun je het beste kiezen voor neutrale kleuren in combinatie met rustige materialen als hout. Hoe fijner je een kamer vindt, hoe meer gemotiveerd je zal zijn.

Laat de rommel liggen

De verleiding is groot om de kamer waarin je bent te willen opruimen. ‘Want dan kan ik me pas concentreren.’ Maar dit is natuurlijk gewoon uitstelgedrag, die bovendien ook averechts werkt. Uit onderzoek blijkt dat een beetje rommel juist kan zorgen voor een boost in creativiteit. Haal die rommel dus uit je huis.

Zorg daarnaast ook als het even kan voor een persoonlijke touch. Volgens onderzoek zijn kamers zonder persoonlijke touch de grootste killers voor je productiviteit. Een foto of iets anders met emotionele waarde zorgt ervoor dat je humeur beter wordt.

Daglicht

In een donker hok werkt niemand graag. Voldoende daglicht zorgt er namelijk voor dat je beter zicht hebt, je beter in je vel zit en je productiever bent. Zorg dus dat je bureau in je huis bij het raam staat zodat je van deze voordelen kan profiteren.

Zet de verwarming aan

We sluiten dit lijstje met tips af met een hele belangrijke. De temperatuur van een ruimte in je huis heeft veel invloed op je prestaties. Het voordeel van thuiswerken is dat je de temperatuur zelf kan bepalen. Als het warmer is een kamer, zorgt dat ervoor dat je meer gaat tikken. De hoeveelheid toetsen die je indrukt stijgt met 150%. Ook worden je fouten verminderd met 44%. Turn that heat up.

Door deze tips op te volgen wordt jou huis binnen no time weer een productieve plek, yes.

Reageer op artikel:
Thuis aan het werk? Met deze 5 handige tips maak jij je huis een productieve plek
Sluiten