Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 3 dec 2018
Leestijd: 4 minuten

Tips om het perfecte huisfeestje te geven want clubs zijn toch overrated

Word jij ook helemaal gek van alle groepsgesprekken op WhatsApp nu? Logisch, want de plannen voor oud en nieuw moeten weer gemaakt worden. Heb je geen zin om weer in een club te staan met allemaal dronken mensen? Met deze tips geef je het beste huisfeestje ooit tijdens oud en nieuw.

Huisfeestjes tijdens oud en nieuw

Elk jaar is het weer hetzelfde liedje: wat ga je nu weer doen met oudejaarsavond? Ga je met je vrienden naar een groot feest, ga je naar je familie, of geef je een huisfeestje? Wij raden het laatste aan. Grote kans dat je in een club je kapot ergert aan alle dronken mensen en daarnaast zijn grote feestjes ook minder persoonlijk. Al met al valt het vaak gewoon tegen.

Een huisfeestje daarentegen is perfect. Je bent met je beste vrienden, je zit lekker binnen, je kan buiten vuurwerk kijken of afsteken en er is heel veel eten en drinken. Klinkt perfect, toch? Geen gedoe met bakken geld uitgeven aan drank of entree, geen dronken toeristen en geen doodenge fietstocht naar de club.

Een goed huisfeestje geven, is echter zo makkelijk nog niet. Naast dat het chill moet zijn, moet het ook een beetje lit zijn, toch? Met deze tips geef je het huisfeestje van de eeuw.

1. Kies een thema en laat het weten

Je huisfeestje hoeft niet helemaal gek te zijn, maar een klein themaatje verzinnen, is wel zo leuk. Vraag je je gasten om een beetje fancy te komen in het kader van oud en nieuw, of is het een sweatpants en sloffen kinda party? Allebei hartstikke leuk, maar laat het ze wel op tijd weten.

2. Decoreer je huis

Misschien vind je het helemaal niks, maar als wij een huisfeestje geven, is het decoreren van ons huis het leukste onderdeel van de voorbereiding. Gooi een slinger over je bank, dek de tafel met feestelijke bordjes en zet overal gezellige kaarsjes neer (wel op veilige plekken obviously).

Als je toevallig een discolamp hebt, dan is het uiteraard geen vraag of je die ergens neerzet. Wil je écht all the way gaan, koop dan ook even die enorme ‘2019’ ballonnen voor in je huis. Da’s lachen.

3. Maak een openbare playlist

Bij een huisfeestje komt er al-tijd een punt waarop iedereen ineens dat ‘leukste liedje ooit’ op wil zetten. Voorkom dat je telefoon constant kwijt is omdat iemand deze weer nodig had voor een nummertje. Hoe dan? Nou, door een playlist te maken waar andere mensen nummers in kunnen zetten.

Deel de lijst van tevoren even in de groepschat zodat iedereen voor het feestje al hun favoriete nummers toe kan voegen. Op die manier is iedereen tevreden én hoef je zelf geen enorme playlist samen te stellen. Win-winsituatie.

4. Laat iedereen wat meenemen

Stiekem een van de beste dingen aan huisfeestjes is dat er zoveel te eten en drinken is. Tenminste, als je dat goed voorbereidt. Laat je vrienden allemaal iets te eten en drinken meenemen, zodat je sowieso genoeg hebt. Om te voorkomen dat je vrienden een zak paprikachips meenemen, kan je een soort gerechtje toewijzen. Op die manier zijn er toetjes, voorgerechtjes en snacks in overmate.

Daarnaast is het ook wel zo handig als je vrienden wat te drinken meenemen. Drank is duur en het is verstandig om de kosten voor deze gezellige get together een beetje te beperken. Wees ook niet gierig en laat je vrienden weten dat jij zorgt voor de basis en de champie om twaalf uur. Op die manier is er sowieso de hele avond wat te drinken én is er voor iedereen iets lekkers.

5. Zorg dat er iets te doen is

Waarschijnlijk wordt er sowieso de hele avond gekletst en gedanst, maar je weet maar nooit. Het kan geen kwaad om wat activiteiten te plannen voor het geval dat. Bordspelletjes zoals ’30 Seconds’, drankspelletjes of kaartspelletjes zijn altijd leuk om te doen met een grote groep.

Nog een ideetje: deel post-its uit aan je gasten en laat ze hun goede voornemens opschrijven. Hang de post-its op de muur en laat iedereen elkaars voornemens raden.

6. Kijk terug

Elk jaar is anders en er is vast en zeker genoeg gebeurd in 2018. Kijk samen met je groep vrienden voor twaalf uur even terug op de leukste herinneringen van afgelopen jaar. Doe dit met een drankje (of vier) op en er komen gegarandeerd hilarische verhalen naar boven.

7. Wegwerpcamera’s

Een wegwerpcamera is je beste vriend op een huisfeestje. Laat de camera’s een beetje rondgaan in de groep en je krijgt gegarandeerd hilarische foto’s van de avond. Grote kans dat je de helft van de foto’s niet meer kan herinneren. Bewaar ze en neem ze mee naar het huisfeestje van volgend jaar.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Deze 6 hacks voor de feestdagen gaan je gezondheid redden

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Hello Giggles

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Tips om het perfecte huisfeestje te geven want clubs zijn toch overrated
Sluiten