Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 12 mrt 2018

Deze huizenwebsite gebruikt DNA-tests om de perfecte huisgenoot te vinden

We weten allemaal wel wat een rotklus het kan zijn om nieuwe huisgenoten te vinden. Hospiteeravonden komen rechtstreeks uit de hel en ook een lastige huisgenoot kan het bloed onder je nagels vandaan halen. SpareRooms, een Engelse huizenwebsite vergelijkbaar met Kamernet heeft daarop het antwoord. Het bedrijf rolt een service uit waarmee je een huisgenoot kiest op basis van DNA.

Pardon?

Als aspirant-huisgenoot krijg je een kit opgestuurd met daarin een speekseltest en een persoonlijkheidstest. Aan de hand van die tests wordt er een rapport opgesteld waarin veertien karaktereigenschappen uit worden gelicht. Denk hierbij aan spontaniteit, optimisme, stressbestendigheid, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.
huisgenoot, dna kit, spareroom
Vervolgens worden er aan de hand van de uitkomsten suggesties gedaan, met wat voor persoonlijkheid je het best kunt samenwonen. Ben je bijvoorbeeld een erg introvert persoon, stelt de test voor om een extraverte huisgenoot te zoeken. Of je er echt een DNA-test voor nodig hebt om je dat te beseffen kun je je afvragen, maar interessant is het wel.


Vooralsnog wordt de test alleen nog gebruikt door de Engelse website SpareRooms. Of we iets soortgelijks binnenkort van Kamernet kunnen verwachten, valt nog te betwijfelen. Zou jij er gebruik van maken?

cosmopolitan

Reageer op artikel:
Deze huizenwebsite gebruikt DNA-tests om de perfecte huisgenoot te vinden
Sluiten