Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 5 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

#IstandByEllen: Ellen DeGeneres ligt onder vuur en deze celebrities spreken zich uit

Het is je vast niet ontgaan dat talkshowhost Ellen DeGeneres de afgelopen tijd onder vuur lag. Ellen werd ervan beschuldigd niet respectvol me haar personeel en gasten om te gaan. Verschillende horrorverhalen deden de ronde over het divagedrag van Ellen. De meningen over de sfeer backstage bij The Ellen DeGeneres Show zijn verdeeld en celebrities spreken zich nu uit.

De meest bizarre dingen kwamen aan het licht. Zo mocht je volgens geruchten niet met Ellen praten voordat je een kauwgom had genomen. Nikkie de Jager – a.k.a NikkieTutorials – sprak zich vorig jaar bij De Wereld Draait Door al uit over de kille sfeer backstage bij Ellen. “Ik moet zeggen dat er een groot verschil is tussen De Wereld Draait Door en Ellen en dan geef ik jullie het positieve handje. Het is heel leuk dat jij wel vooraf hallo komt zeggen.”

Ellen DeGerenes krijgt een stortvloed aan kritiek over zich heen

En dit verhaal van Nikkie is nog maar het topje van de ijsberg. Sindsdien zijn voornamelijk (ex)personeelsleden van The Ellen DeGeneres Show uit de school geklapt. Het werkklimaat zou er allesbehalve vriendelijk zijn. Door haar sensitieve neus is kauwgom een must voor het personeel en daarnaast zou ze iedere dag één personeelslid als pispaaltje behandelen. In een Buzzfeed artikel deden verschillende (ex)medewerkers hun verhaal. Sommigen vertelden ontslagen te zijn nadat ze zich ziek hadden gemeld of op een werkdag de begrafenis van een familielid hadden bijgewoond. Daarnaast zou er ook gepest worden op de werkvloer, is er sprake van discriminatie en is het hogere management intimiderend. Oei, niet oké.

Na deze verhalen volgden er nog tientallen verhalen van personeelsleden en celebrities die met Ellen hebben gewerkt waarin de talkshowhost – op z’n zachtst gezegd – niet zo mooi uit de verf kwam.

Na de kritiek over de werksfeer bij The Ellen DeGeneres Show en Warner Media, heeft Warner Media een intern onderzoek gedaan en heeft Ellen een open brief geschreven aan het personeel waarin zij haar excuses aanbiedt.  In deze brief stelt Ellen dat The Ellen DeGeneres Show een vrolijke, fijne plek moet zijn om te werken. Daarnaast zegt ze dat ze meer gaat opletten en de negatieve sfeer wil omzetten in een positieve sfeer.

#IstandByEllen

Na al deze controverse is er nog maar weinig over van het warme en liefhebbende imago dat Ellen had. Daarom willen de celebrities die wél fijne herinneringen hebben aan Ellen de talkshowhost een hart onder de riem steken. Ellens vrouw Portia maakt het eerste statement door een blauwe afbeelding te delen met daarop ‘I Stand By Ellen’ en #IstandByEllen. Hierna volgden er meer, zo spraken onder andere Katy Perry, Ashton Kutcher en Kevin Hart spreken zich uit op social media.

To be continued…

Glamour VSInsiderE! Online

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
#IstandByEllen: Ellen DeGeneres ligt onder vuur en deze celebrities spreken zich uit
Sluiten