admin
admin Love & Life 4 jan 2018

In IJsland is het vanaf nu illegaal om een man meer te betalen dan een vrouw

1 januari staat bekend als de dag waarop we massaal met z’n alle aan onze goede voornemens beginnen, maar 1 januari gaat nu ook om een andere reden de boeken in. 1 januari 2018 is namelijk de dag dat IJsland een nieuwe wet heeft aangenomen die het strafbaar maakt om mannen meer te betalen dan vrouwen voor precies hetzelfde werk.

Het eerste land met deze wet

Het heeft helaas even geduurd, maar het eerste land is om en heeft een wet opgesteld waarbij het dus illegaal is om vrouwen minder te betalen dan mannen. Het is natuurlijk ontzettend krom dat er nog zulke verschillen zijn in salaris tussen mannen en vrouwen; een man meer betalen voor hetzelfde werk is gewoon ouderwets.

working

World’s most gender-equal country

Het is trouwens geen verrassing dat IJsland hier als eerste mee komt, ze staan namelijk al negen jaar op rij op nummer één in de ‘World’s most gender-equal country’ lijst van de World Economics Forum. En dat niet alleen: bijna 50% van de politici zijn vrouw én de nieuwe premier een vrouw is, dus vanuit hen kwam ontzettend veel support.

Oud premier Sigmundur Davíð Gunnlaugsson zei ooit: “Men cannot sit idly by when issues such as gender-based violence and the gender pay gap are being discussed. These are not only women’s issues. These are issues of general human rights” en daar zijn wij het helemaal mee eens. Laat dit een goed voorbeeld zijn voor de rest van de wereld en laten ze hopelijk snel volgen.

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
In IJsland is het vanaf nu illegaal om een man meer te betalen dan een vrouw
Sluiten