Goed bezig: IKEA steekt voedingsproducten in een duurzaam jasje

Myrthe Hoekstra 13 mrt 2018 Food

IKEA verraste ons al met de komst van vegan hotdogs (vanaf augustus in de winkels!), maar het bedrijf gaat op duurzaam gebied ook lekker. As we speak zijn ze bezig met het ontwikkelen van voedingsproducten die in een duurzaam jasje worden gestoken. En geloof het of niet, maar daar zitten onder andere meelwormen en algen in.

IKEA Duurzaam

Twee jaar geleden kwam IKEA met zijn eigen ‘secret innovation lab’ genaamd ‘Space10’. Toentertijd hadden ze plannen voor ‘Tomorrow’s Meatball‘, dat ontwikkelingen zoals het kweken van vlees, het oogsten van algen en de mogelijkheid van 3D-voedselprinten zou onderzoeken.

In een persbericht van ‘Space10’ onthulde het lab hoe ver ze nu met deze ontwikkelingen zijn. Wat blijkt? Het lab heeft al een duurzame make-over aan vijf bestaande voedingsproducten gegeven – waaronder de ‘Dogless Hot Dog’, ‘Bug Burger’ en ‘LOKAL Salad’.

Dogless Hot Dog

Het ‘Dog’ gedeelte van de ‘Dogless Hot Dog’ bestaat uit een mix van groenten, ketchup en mosterd. Niet zo heel bijzonder, maar het broodje daarentegen… Deze is gemaakt van spirulina; een microalg dat volgens ‘Space10’ vijftig keer meer ijzer bevat dan spinazie. Klik bij de Instagram-foto hieronder vooral even door: dan zie je precies hoe de ‘Dogless Hot Dog’ wordt gemaakt. Leuk om te zien!

This is the season to enjoy: we’ve turned a few classic dishes into future-proof versions. Meet the Dogless Hotdog ? it contains more protein than a regular hotdog just in the bread—made from spirulina—itself. ?: @k_kristoffersen #SPACE10 #INSIDESPACE10 #copenhagen #hotdog #spirulina #futurefood #sustainablefood

A post shared by SPACE10 (@space10_journal) on

Bug Burger

Burgers hebben een speciale plek in ons hart, dus toen we de ‘Bug Burger’ zagen, werden we wel erg gelukkig. Deze burger is een pasteitje, gemaakt van rode biet, aardappelen, pastinaken en nog een erg verrassend ingrediënt: meelwormen. Niet heel vegan friendly, inderdaad, maar dat wordt dan ook nergens beweerd. Benieuwd hoe zo’n burger gemaakt wordt? Kijk dan eens naar het proces van de bereiding:

Meet The Bug Burger—a spin of the traditional burger recipe that creates a synergy between new ingredients and old classics. What might look like a standard burger patty is actually a combination of beets, parsnips and mealworms created by our Chef-in-Residence @simonperezfood ?: @k_kristoffersen #SPACE10 #? #? #whatscooking #INSIDESPACE10

A post shared by SPACE10 (@space10_journal) on

LOKAL Salad

Ten slotte ontwikkelde ‘Space10’ een ‘LOKAL Salad’, gemaakt van drie verschillende microgroenten die in water gekweekt zijn. Verder zitten er ook spirulina, kruiden en restjes brood in de salade.

Our take on local salads—a perfect in-between meal or sidekick prepared from a mix of hydroponic greens, spirulina and herbal dresses and crunches from leftover bread. Delicious and nutritious ?? Picture by @k_kristoffersen Food by chef-in-residence @simonperezfood #SPACE10 #INSIDESPACE10 #kitchen #whatscooking @onemeal_dk

A post shared by SPACE10 (@space10_journal) on

Het is nog niet bekend wanneer deze producten daadwerkelijk verkocht worden, maar de kans is groot dat het nog wel even gaat duren. Maar hé: geduld loont.

Bustle

Reageer op artikel:
Goed bezig: IKEA steekt voedingsproducten in een duurzaam jasje
Sluiten