Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 1 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Ikea en Virgil Abloh slaan de handen ineen met een prachtige collectie vloerkleden

Virgil Abloh, de creative director van Louis Vuitton, is de koning van samenwerkingen. Nu heeft hij wederom de handen ineengeslagen met onze favoriete winkel Ikea. De collectie met tapijten dat uit de samenwerking is voortgekomen, zijn stuk voor stuk pareltjes.

Ikea x Virgil Abloh

Dat Virgil Abloh een creatief genie is hoeven we je hopelijk niet meer te vertellen. Naast zijn werk voor Louis Vuitton en zijn eigen merk Off-White, heeft de beste man blijkbaar nog wel wat tijd over om andere dingen te doen.

Zo besloot de 38-jarige modeprofessional ook nog even een exclusief vloerkleed te ontwerpen voor de meubelgigant Ikea. Voor het Art Event 2019 heeft Ikea samen met meerdere andere ontwerpers een bijzondere collectie ontwikkeld en wij willen alle items hebben.

Vloerkleden van Ikea

Acht verschillende ontwerpers hebben voor Ikea verschillende vloerkleden ontworpen. Stuk voor stuk zouden ze prachtig staan in zowel een bijzondere kunstgalerij als in onze huizen. Ikea omschrijft de samenwerkingen met de ontwerpers als een combinatie van ‘vakmanschap, avant-garde, straatcultuur en modern design’.

Het tapijt dat Virgil heeft ontworpen voor Ikea vinden we prachtig. Het idee achter het interieurstuk is een ironische kijk op strenge ouders die het meubilair in huis tegen vrijwel elke prijs beschermen. Het geschreven citaat “KEEP OFF” met het traditionele motief op de achtergrond zet ons idee van een Perzisch tapijt op zijn kop.

Toekomstige samenwerking

De samenwerking tussen Ikea en Virgil stopt hier niet. De meubelgigant wil samen met hem ontdekken wat de woonbehoeftes zijn van millennials in zowel praktische als emotionele zin. Komend najaar zullen ze de collectie MARKERAD uitbrengen met verschillende woonaccessoires. We zijn benieuwd.

Meedoen met de loting

Het tapijt kost €399, maar je kan niet zomaar naar de Ikea lopen en er eentje uit de schappen trekken. Jammer, maar helaas. Je kan vanaf vandaag meedoen met de loting om kans te maken op dit unieke object. Tussen twee en drie april krijg je bericht als je hebt gewonnen. Fingers crossed.

Virgil Abloh Ikea vloedkleed
Virgil Abloh Ikea vloedkleed
Virgil Abloh Ikea vloedkleed
Virgil Abloh Ikea vloedkleed
Virgil Abloh Ikea vloedkleed

Ikea

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ikea en Virgil Abloh slaan de handen ineen met een prachtige collectie vloerkleden
Sluiten